Μαγιόρκα: Επέκταση της σεζόν με έμφαση στον εναλλακτικό τουρισμό

09-03-18 | ΚΟΣΜΟΣ

Η Μαγιόρκα αναβαθμίζει το μάρκετινγκ για τις φυσικές ατραξιόν προκειμένου να κατανέμει μεγαλύτερο αριθμό τουριστών σε προορισμούς πέρα από τις παραλίες.

Μεγάλη έμφαση φέτος δίνεται στην πεζοπορία στα εντυπωσιακά όρη Tramuntana, σύμφωνα με την  πρόεδρο της κυβέρνησης των Βαλεαρίδων, Francina Armengl.

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με τη διευθύντρια τουρισμού της Μαγιόρκα, Paula Ginard, η σηματοδότηση των μονοπατιών θα εναρμονιστεί με το σχεδιασμό για τη δημιουργία ενός μοναδικού δικτύου πεζοπορίας και ένα νέο μονοπάτι μεγάλης απόστασης θα δημιουργηθεί από το Artá έως το Lluc.

Επιπλέον, και άλλα νησιά των Βαλεαρίδων στοχεύουν φέτος σε πιο δυναμική τοποθέτησή τους στην αγορά ως πολιτιστικοί και βιώσιμοι προορισμοί, ακόμη κι αν η μεγάλη πλειονότητα των επισκεπτών συνεχίζει να προτιμά τις παραλίες. 

Η στρατηγική στοχεύει στην επέκτασης της τουριστικής σεζόν η οποία παραδοσιακά ξεκινά τον Απρίλιο και ολοκληρώνεται τον Οκτώβριο.

Η Μαγιόρκα, η Μινόρκα, η Ίμπιζα και η Formentera προσέλκυσαν 4,8 εκατ. τουρίστες τη χρονιά που μας πέρασε, δηλαδή 5% περισσότερους σε σχέση με το 2016, παρότι οι τιμές των ξενοδοχείων ήταν αυξημένες. Η Γερμανία αποτέλεσε για άλλη μια χρονιά τη μεγαλύτερη αγορά τουριστών για τους προορισμούς αυτούς, αντιπροσωπεύοντας το 30% των διεθνών επισκεπτών. Δεύτερη ήταν η Βρετανία με μερίδιο 23%.

διαβάστε ακόμα

Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»
Δήμος Αθηναίων: Αυξήθηκαν κατά 54% οι εντολές απομάκρυνσης παράνομων τραπεζοκαθισμάτων
Αγώνας ορεινού τρεξίματος Ανοπαία Ατραπός
Διεθνές Φεστιβάλ Αραδοσίβιων στην Ελασσόνα
Wyndham Hotels & Resorts: Ισχυρό α’ τρίμηνο με ρεκόρ νέων και υπό κατασκευή δωματίων
Πρώην δήμαρχος Βενετίας προς τουρίστες: «Μην πληρώνετε τον φόρο εισόδου στην πόλη»
Έρευνα | Τα καλύτερα και χειρότερα αεροδρόμια στην Ελλάδα, σύμφωνα με τους χρήστες της Google