Βουλγαρία: Γκρεμίζονται παράνομες κατασκευές στην παραλία Sunny Beach

15-02-18 | ΚΟΣΜΟΣ

Η δυναμική υπουργός Τουρισμού της Βουλγαρίας κ. Νικολίνα Ανγκέλκοβα, απόφοιτος του Χάρβαρντ, τέθηκε επικεφαλής της προσπάθειας για την ολοκλήρωση της κατεδάφισης 190 παράνομων κατασκευών στην δημοφιλή παραλία Sunny Beach North, ενώ παράλληλα διεμήνυσε ότι σταματά να εγκρίνει άδειες εγκατάστασης μη μόνιμων κατασκευών στην ίδια παραλία, αφού το όριο που είχε θέσει το υπουργείο, έχει ξεπεραστεί κατά 8.000 τ.μ.

Στη συνέχεια η υπουργός διεξήγαγε δημοσκόπηση, σύμφωνα με την οποία το 55% των ερωτηθέντων προτιμά την ομοιογένεια των παραλιακών, μη μόνιμων κατασκευών (κιόσκια), ενώ πάνω από το 62% επιθυμούν  κιόσκια εστίασης και αναψυχής στην παραλία, σύμφωνα όμως με τους ισχύοντες όρους και τους κανονισμούς. Επιπροσθέτως, η υπουργός τόνισε ότι σε κάθε περίπτωση θα φροντίσει σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών να πάψουν οι παρανομίες ώστε να βελτιωθεί η όψη της παραλίας αλλά και η πρόσβαση σε αυτήν.  

Ως έτερη αποφασιστική κίνηση «νοικοκυρέματος» του τουριστικού της οράματος, η Υπουργός Τουρισμού της Βουλγαρίας διέγραψε από το Εθνικό Τουριστικό Μητρώο 18 εταιρείες που ήταν καταχωρημένες ως ταξιδιωτικοί και τουριστικοί πράκτορες, κατόπιν αιτιολογημένης πρότασης της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, εφόσον δεν είχαν ολοκληρώσει το φάκελό τους προσκομίζοντας τα πρωτότυπα πιστοποιητικά εντός δύο μηνών, όπως ορίζει ο νόμος.

Η κ. Ανγκέλκοβα γεννήθηκε στις 30 Νοεμβρίου 1979. Σπούδασε διοίκηση επιχειρήσεων στο πανεπιστήμιο Χάρβαρντ των Η.Π.Α. και νομική στο πανεπιστήμιο της Σόφιας, ενώ ολοκλήρωσε σημαντικά μεταπτυχιακά προγράμματα σε αρκετά διεθνή πανεπιστήμια. Το Μάρτιο του 2014, συμπεριλήφθηκε από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ μέσα στους 24 Νέους Παγκόσμιους Ηγέτες. Μιλάει άπταιστα Αγγλικά, Ισπανικά, Ιταλικά, Γαλλικά και Ρωσικά.

 

διαβάστε ακόμα

Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός