Επιπτώσεις στον τουρισμό από τις ταξιδιωτικές συστάσεις ΗΠΑ και Τουρκίας

12-01-18 | ΚΟΣΜΟΣ

Η νέα ταξιδιωτική σύσταση των Ηνωμένων Πολιτειων Αμερικής, που προτρέπει τους Αμερικανούς πολίτες να αποφεύγουν τα ταξίδια στην Τουρκία λόγω του κινδύνου αυθαίρετων συλλήψεων και τρομοκρατικών επιθέσεων οδήγησε την Τουρκία στην έκδοση δικής της ταξιδιωτικής σύστασης προς τους Τούρκους πολίτες να αποφεύγουν ταξίδια στις ΗΠΑ για τους ίδιους ακριβώς λόγους. 

Οι κινήσεις αυτές επιδεινώνουν το κλίμα στις σχέσεις των δυο χωρών, με επιπτώσεις στον τουρισμό και κυρίως στη δρομολόγηση κρουαζιεροπλοίων σε τουρκικά λιμάνια, με προσεγγίσες και στα ελληνικά νησιά.

Η Τουρκία κάλεσε τον αμερικανικό πρέσβη στην Άγκυρα χθες για να εκφράσει την οργή της για την κατηγοριοποίηση της Τουρκίας στις χώρας με "αυξημένο κίνδυνο για την ασφάλεια" μαζί με το Σουδάν, το Πακιστάν, την Γουατεμάλα, τη Ρωσία και την Βενεζουέλα.

Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών καλεί τους Αμερικανούς πολίτες να αποφύγουν όλα τα ταξίδια τους στις περιοχές κατά μήκος των συνόρων Τουρκίας-Συρίας, καθώς και στις νοτιοανατολικές επαρχίες Hatay, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Şırnak, Diyarbakır, Van, Siirt, Muş, Mardin, Batman, Bingöl, Tunceli, Hakkari και Bitlis λόγω τρομοκρατίας.

Στην ταξιδιωτική σύσταση υπογραμμίζεται η απειλή τρομοκρατικών επιθέσεων, με στόχο δυτικούς τουρίστες και ομογενείς, οριοθετώντας ως επικίνδυνα σημεία, μεταξύ άλλων, τις αγορές και τα εμπορικά κέντρα, τα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια, τα αεροδρόμια και τους δημόσιους χώρους. 

Αναφέρεται επίσης ότι η συνεχιζόμενη κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην Τουρκία δίνει τη δυνατότητα στις δυνάμεις ασφαλείας να προβαίνουν σε κρατήσεις ατόμων που θεωρούνται ύποπτα για συμμετοχή τους σε υποτιθέμενες τρομοκρατικές οργανώσεις με βάση ελάχιστα αποδεικτικά στοιχεία, ενώ ο βασικός λόγος φαίνεται ότι παρακινείται από πολιτικές σκοπιμότητες.

Διαβάστε επίσης

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Η Ελλάδα στις πιο ασφαλείς χώρες στον κόσμο

 

 

διαβάστε ακόμα

Προβολή της Ελλάδας στη Στοκχόλμη ως ιδανικός προορισμός για συνταξιούχους
Η συμβολή του ΞΕΕ στην τουριστική ανάδειξη του Έβρου
To πρώτο Σχολείο Τουρισμού OnTour Κρήτης - Μαλεβίζι στις 28 Μαΐου
Το προεδρείο της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης της ΚΕΔΕ
Ταξίδι γνωριμίας με τη Ρόδο από αποστολή της Jet2Holidays
Ο συναυλιακός τουρισμός απογειώνει δαπάνες και ζήτηση για διεθνή ταξίδια – «Κλειδί» οι νεότερες γενιές ταξιδιωτών
Τέλος οι Ινσταγκραμικές φωτογραφίες – Οι ταξιδιώτες επιζητούν αληθινές εικόνες ξεκούραστων διακοπών
Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.
Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο
Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή