Τουρκικός τουρισμός: Ολική ανάκαμψη το 2018

20-12-17 | ΚΟΣΜΟΣ

Το 2017 θα κλείσει με 31,4 εκατ. τουριστικές αφίξεις και 26 δισ.δολάρια έσοδα για την Τουρκία, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Τουρισμού Numan Kurtulmuş στο τουρκικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο  AHaber. Για το 2018, όπως είπε, η εκτίμηση είναι ότι η Τουρκία θα προσελκύσει πάνω από 35 εκατομμύρια αφίξεις. Ήδη όλοι οι μεγάλοι τουρ οπερέιτορ της Ευρώπης δίνουν στοιχεία προκρατήσεων σημαντικά αυξημένα για το νέο έτος, αυξάνοντας πτήσεις και προγράμματα.

Τα τρομοκρατικά συμβάντα και η κρίση στις σχέσεις με τη Ρωσία περιόρισαν τις αφίξεις στην Τουρκία το 2016 στα 25,3 εκατομμύρια, από 36,2 εκατομμύρια το προηγούμενο έτος και σχεδόν 36,8 εκατομμύρια το 2014. Η εξέλιξη αυτή είχε επίπτωση στα τουριστικά έσοδα,που συρρικνώθηκαν στα 22,1 σιδ.δολάρια το 2016 από 31,5 δισ. δολάρια το 2015.

Ο Τούρκος υπουργός ανέφερε επίσης ότι τα κίνητρα για την προσέλκυση τουριστών θα προσφέρονται σε 12μηνη βάση και όχι σε εποχιακή, υπογραμμίζοντας και το άνοιγμα της χώρας σε νέες αγορές, όπως της Κίνας, της Ινδίας και της Ινδονησίας.

Φέτος, υπήρξε πλήρης ανάκαμψη της ρωσικής αγοράς, μετά την αποκατάσταση των διμερών σχέσεων, καθώς στο πρώτο 10μηνο του έτους επισκέφθηκαν την Τουρκία περισσότεροι από 4,5 εκατομμύρια Ρώσοι, σημειώνοντας αύξηση 496% σε ετήσια βάση, συμβάλλοντας καθοριστικά και στην τόνωση των τουριστικών εσόδων.

Το τουριστικό τρίτο τρίμηνο του έτους, τα τουριστικά έσοδα της χώρας αυξήθηκαν στα 11,4 δισεκατομμύρια δολάρια, σημειώνοντας ετήσια αύξηση 37,6%.

 

διαβάστε ακόμα

Ο συναυλιακός τουρισμός απογειώνει δαπάνες και ζήτηση για διεθνή ταξίδια – «Κλειδί» οι νεότερες γενιές ταξιδιωτών
Τέλος οι Ινσταγκραμικές φωτογραφίες – Οι ταξιδιώτες επιζητούν αληθινές εικόνες ξεκούραστων διακοπών
Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.
Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο
Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή
Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia
ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας
«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι