Τουρκικός τουρισμός: Iσχυρή ζήτηση από Βρετανία και Γερμανία για το 2018

06-12-17 | ΚΟΣΜΟΣ

Σημαντική αύξηση των κρατήσεων στην Τουρκία για το καλοκαίρι του 2018 καταγράφουν οι μεγάλοι τουρ οπερέιτορ της Βρετανίας, της Γερμανίας και της ανατολικής Ευρώπης.

Οι τουρ οπερέιτορ εκτιμούν ότι με δεδομένη τη μείωση της διαθεσιμότητας θέσεων και την αύξηση των τιμών στους προορισμούς της νότιας Ευρώπης, η Τουρκία αναμένεται να καταγράψει σημαντική ενίσχυση της ζήτησης το ερχόμενο καλοκαίρι.

Το 2016, ο αριθμός των αφίξεων από το Ην. Βασίλειο μειώθηκε σε 1,7 εκατ. από 2,5 εκατ. το 2015, καθώς τα ζητήματα ασφάλειας στη χώρα οδήγησαν στη μεταφορά των τουριστικών ροών σε εναλλακτικούς προορισμούς.

Η μειωμένη ζήτηση συνεχίσθηκε και το 2017 όταν 1,4 εκατ. Βρετανοί επισκέφθηκαν την Τουρκία (9μηνο), έναντι 1,5 εκατ. το 9μηνο του 2016.

Ωστόσο, σύμφωνα με την Ένωση Ξενοδόχων Τουρκίας, TÜROB, ο αριθμός των κρατήσεων από τη Βρετανία το 2018 παρουσιάζει ήδη αύξηση 79%, και αυτό οφείλεται, αναφέρει η Ένωση, στις χαμηλές τιμές.

Μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου τα ξενοδοχεία της Τουρκίας είχαν λάβει 150.000 κρατήσεις από τη Βρετανία για το ερχόμενο καλοκαίρι, κυρίως στα βασικά τουριστικά θέρετρα της χώρας. Οι κρατήσεις στην Κωνσταντινούπολη παρουσιάζουν μείωση 33%.

Οι ξενοδόχοι διαπραγματεύονται με τους βρετανούς αερομεταφορείς την αύξηση των συχνοτήτων των πτήσεων στην Αττάλεια, το Νταλαμαν και την Αλικαρνασσό, με σκοπό να προσελκύσουν και Βρετανούς που ταξιδεύουν αυτόνομα.

Στην Hotelbeds Group, καταγράφεται αύξηση των κρατήσεων των Βρετανών για Τουρκία της τάξης του 40%, με τη ζήτηση των Βρετανών να υπερβαίνει την αντίστοιχη των Γερμανών αλλά και τη ζήτηση από τη Σαουδική Αραβία και το Ιράν.

Οι γερμανοί τουρ οπερέιτορ καταγράφουν ανάπτυξη 20-40%

Το 2017 η γερμανική αγορά παρουσίασε επίσης μείωση, της τάξης του 16% (3,3 εκατ. τουρίστες). Όμως, σύμφωνα με εκτιμήσεις των τουρ οπερέιτορ TUI, Alltours και FTI Group, η σεζόν του 2018 θα χαρακτηρισθεί από ανάκαμψη της ζήτησης για Τουρκία.

Στην FTI Group καταγράφεται αύξηση των προκρατήσεων της τάξης του 20% και η εταιρία θα αυξήσει τη χωρητικότητα κατά 40% με έμφαση στην Αλικαρνασσό (16 πτήσεις).

Ο Bentour έχει 40% αύξηση κρατήσεων για Τουρκία ενώ ο ANEX Tour ο οποίος εισήλθε στην τουρκική αγορά το 2016 θα προσφέρει 268 ξενοδοχεία σε 13 προορισμούς της χώρας, κυρίως τετράστερα και πεντάστερα ξενοδοχεία, με πτήσεις σε δημοφιλή τουριστικά θέρετρα.

Ο Sunexpress, που εξυπηρετεί τις αγορές της Γερμανίας, του Βελγίου, της Αυστρίας και της Ελβετίας, θα αυξήσει τις συνδέσεις με Τουρκία, με περισσότερα από 70 αεροσκάφη να πετούν από 18 ευρωπαϊκά αεροδρόμια προς τη χώρα, και με σχέδια για 10 εκατ. τουρίστες στην Τουρκία το 2018.

Η Πολωνία αναμένεται επίσης να τροφοδοτήσει τη χώρα με 300.000 τουρίστες το 2017 και οι εκτιμήσεις για το 2018 κάνουν λόγο για 500.000 τουρίστες, δηλαδή στα επίπεδα του 2015. Σύμφωνα με την TÜROB, η Πολωνία είναι ανάμεσα στις χώρες με τη μεγαλύτερη ανάπτυξη εξερχόμενου τουρισμού στην Ευρώπη. Οι Πολωνοί προτιμούν διακοπές στην Αττάλεια και την Επαρχία Μούγλων.

διαβάστε ακόμα

Ο συναυλιακός τουρισμός απογειώνει δαπάνες και ζήτηση για διεθνή ταξίδια – «Κλειδί» οι νεότερες γενιές ταξιδιωτών
Τέλος οι Ινσταγκραμικές φωτογραφίες – Οι ταξιδιώτες επιζητούν αληθινές εικόνες ξεκούραστων διακοπών
Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.
Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο
Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή
Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia
ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας
«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι