Τουρκικός τουρισμός: +30% οι κρατήσεις από το Ην. Βασίλειο για το καλοκαίρι του 2018

07-11-17 | ΚΟΣΜΟΣ

30% περισσότερους διεθνείς επισκέπτες προσέλκυσε η Τουρκία κατά το πρώτο 9μηνο του 2017, φθάνοντας τα 26,4 εκατ. δήλωσε από την έκθεση WTM ο γενικός διευθυντής του γραφείου του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας στο Λονδίνο, κ. Irfan Onal, ξεπερνώντας τις προσδοκίες του από πέρυσι για 25 εκατ. τουρίστες.

Όσον αφορά τις κρατήσεις από τη βρετανική αγορά ταξιδιωτών για το καλοκαίρι του 2018, είπε ότι μέχρι στιγμής καταγράφεται αύξηση 30%, με καθοριστικό παράγοντα το value for money.

Μιλώντας στο ttg, ο κ. Onal έκανε λόγο για μια εξαιρετική επιτυχία της Τουρκίας το 2017, μετά από τις απώλειες του 2016 που οι ιθύνοντες απέδωσαν στην πολιτική αστάθεια στη χώρα λόγω της εγγύτητας με τις διαμάχες στο Ιράκ και τη Συρία.

Η τουριστική ανάκαμψη της χώρα, είπε, πυροδοτήθηκε από την ανθεκτικότητα της τουριστικής της βιομηχανίας, με νέους τουρ οπερέιτορ να λανσάρουν προγράμματα στην Τουρκία παρά τη γεωπολιτική αστάθεια.

Μόλις σε ένα χρόνο, δήλωσε ο κ. Onal, "ο τουρκικός τουρισμός επέστρεψε δυνατά και μετά από τη δύσκολη χρονιά του 2016 καταφέραμε να ανακάμψουμε".

Η ασφάλεια στη χώρα δεν απασχολεί τους ξένους τουρίστες, τόνισε, ιδιαίτερα μετά τις επιθέσεις στην Ευρώπη ενώ, όπως είπε, τα μέτρα ασφαλείας στην Τουρκία εντείνονται.

Η Τουρκία θα στοχεύσει επίσης στην προσελκυση τουριστών από την Κίνα και την Ινδία το 2018, επενδύοντας σε διαφημιστικές καμπάνιες και στο μάρκετινγκ σε αυτές τις χώρες, καθώς και σε ασιατικές αγορές όπως η Ιαπωνία, η Ν. Κορέα και η Μαλαισία, είπε.

διαβάστε ακόμα

Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός