Ο τουρισμός υγείας "ατμομηχανή" ανάπτυξης για τη νέα Τουρκία

23-10-17 | ΚΟΣΜΟΣ

Σε 1,5 εκατ. επισκέπτες για ιατρικό τουρισμό και 1 εκατ. επιπλέον για ιαματικό τουρισμό, στοχεύει ετησίως η Τουρκία, με τη φιλοδοξία να αποτελέσει τον δεύτερο μεγαλύτερο προορισμό τουρισμού υγείας στον κόσμο μέχρι το 2023, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας της χώρας, κ. Ahmet Demircan.

Θα γίνουμε το κέντρο τουρισμού υγείας της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής, της Αφρικής, της Κεντρικής Ασίας και της Ρωσίας, τόνισε ο υπουργός.

Στο πλαίσιο των ενεργειών για τον τουρισμό υγείας, ο υπουργός Υγείας και ο υπουργός Πολιτισμού, Numan Kurtulmuş, υπέγραψαν πρωτόκολλο συνεργασίας για την προώθηση του τουρισμού υγείας της Τουρκίας στο εξωτερικό.

Η υγεία θα είναι κινητήριος τομέας της «Νέας Τουρκίας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Demircan, και εξήρε τα νέα νοσοκομεία στις περιοχές Άδανα, Γιοζγκάτ, Ισπάρτα και Μερσίνη.

Το 2016, είπε, η χώρα προσέφερε υπηρεσίες υγείας σε 369.000 ξένους ενώ το πρώτο μισό του 2017 ο αριθμός τους ανήλθε σε 183.000. Όσον αφορά τις προοπτικές ιαματικού τουρισμού, βρισκόμαστε στους 7 πρώτους προορισμούς στον κόσμο, τόνισε, ενώ στόχο είναι μέχρι το 2023 η χώρα να συγκαταλέγεται ανάμεσα στους 2 πρώτους.

Η Τουρκία, δήλωσε, είναι σύμβουλος σε 23 χώρες στην ανάπτυξη των συστημάτων υγείας και στοχεύει να αυξήσει τον αριθμό αυτό σε 35.

Σύμφωνα με το κυβερνητικό σχέδιο, οι οργανισμοί υγείας που επιθυμούν θα ενταχθούν και νομικά σε καθεστώς λειτουργίας κέντρων τουρισμού υγείας. 

Επίσης, ξεκινά η λειτουργία 24ωρης γραμμής εξυπηρέτησης στα Αγγλικά, τα Ρωσικά, τα Γαλλικά, τα Αραβικά, τα Γερμανικά και τα Περσικά.

Σε επίπεδο μάρκετινγκ, η Turkish Airlines θα διανέμει έντυπα για τον ιατρικό τουρισμό και το υπουργείο Τουρισμού και οι πρεσβείες της Τουρκίας στο εξωτερικό θα λάβουν ενεργό ρόλο στην προώθηση της χώρας ως προορισμού υγείας.

διαβάστε ακόμα

Πράσινο φως στην πρόταση της ΤΕΜΕΣ για ίδρυση Διεθνούς Σχολής Τουρισμού και Γαστρονομίας στην Καλαμάτα
Δύο Ελληνικές παραλίες στις 50 καλύτερες στον κόσμο για το 2024 – 7 κορυφαίες στην Ευρώπη
Η τηλεργασία «απειλεί» καντίνες και κυλικεία
Σε ψηφιακή αποτύπωση το «Πολιτιστικό Καλεντάρι Πιερίας»
BTW | Επιπτώσεις στη γερμανική οικονομία από την αύξηση του αεροπορικού φόρου
Ponant: Κρουαζιέρες στα Ελληνικά νησιά με αναχώρηση από Αθήνα
19,5 εκατ. θέσεις, που καλύπτουν 47 χώρες, διαθέτει το 2024 η AEGEAN
Γερμανικός Τύπος | Ελλάδα: Εξαήμερο κατά των ελλείψεων εξειδικευμένου δυναμικού;
Τουρκικός τουρισμός | +13,2% οι αφίξεις, +5,4% τα έσοδα το α' τρίμηνο
FootGolf με τη συμμετοχή των Euro 2004 Legends στο Porto Carras Pro-Am Aegean Mini Tour