Νέα κινηματογραφικά στούντιο ετοιμάζει η Αττάλεια- Ενδιαφέρον από Game of Thrones

13-10-17 | ΚΟΣΜΟΣ

Nέο κινηματογραφικό στούντιο ετοιμάζεται να κατασκευάσει η πόλη της Αττάλειας με σκοπό να προσελκύσει το ενδιαφέρον μεγάλων κινηματογραφικών παραγωγών του Χόλιγουντ.

Ο δήμαρχος της πόλης, Menderes Turel, στο πλαίσιο των προετοιμασιών για το κινηματογραφικό φεστιβάλ που θα διοργανωθεί στα τέλη Οκτωβρίου στην Αττάλεια, δήλωσε ότι ο προορισμός πρόκειται να γίνει σύντομα μια «πόλη του σινεμά». Το πρότζεκτ για τη δημιουργία ενός μεγάλου κινηματογραφκού στούντιο έχει μπει σε τελικό στάδιο, είπε.

Στο πλαίσιο αυτού, θα κατασκευασθούν εγκαταστάσεις για γυρίσματα στην πόλη, ενώ θα υπάρχει και ποικιλία τεχνικού εξοπλισμού για επεξεργασία εικόνας και ήχου.

Βρισκόμαστε σε διαπραγματεύσεις με ξένους επενδυτές που εκδηλώνουν μεγάλο ενδιαφέρον τόσο στην κατασκευή όσο και την προώθηση των κινηματογραφικών στούντιο, είπε ο κ. Turel.

Σε κάθε περίπτωση, τόνισε, πρόκειται για ένα πρότζεκτ με μέλλον. Είμαστε έτοιμοι να αποδείξουμε σε όλους ότι τα κινηματογραφικά γυρίσματα στην Τουρκία είναι μια επικερδής δραστηριότητα.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα σχέδια του Δήμου, ενώ τα Universal Studios εκτείνονται σε επιφάνεια 3.000 στρεμμάτων, στην πόλη της Αττάλειας οι χώροι των κινηματογραφικών στούντιο θα ανέρχονται σε 40.000 στρέμματα.

Ο κ. Tyurel είπε ότι οι αρχές της Αττάλειας βρίσκονται ήδη σε συζητήσεις με τους δημιουργούς της εξαιρετικά επιτυχημένης τηλεοπτικής σειράς «Game of Thrones» προσκαλώντας τους να πραγματοποιήσουν γυρίσματα σε τουρκικό έδαφος. Οι παραγωγοί, σύμφωνα με τον ίδιο, έδειξαν άμεσα το ενδιαφέρον τους, και υποσχέθηκαν ότι μέρος των σκηνών θα γυριστούν στην Αττάλεια. Έπειτα από αυτή την εξέλιξη, θα επισπευσθεί η κατασκευή των στούντιο.

διαβάστε ακόμα

Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»