Διεθνείς τουριστικοί φορείς αποδοκιμάζουν την επίθεση στη Βαρκελώνη

18-08-17 | ΚΟΣΜΟΣ

Διεθνείς φορείς του Τουρισμού καταδίκασαν τη χθεσινή επίθεση στη Βαρκελώνη της Ισπανίας, εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους στη χώρα και στις οικογένειες των αθώων θυμάτων. 

O γ.γ. του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, κ. Ταλέμπ Ριφάι χαρακτήρισε άνανδρη την επίθεση και εναντίον όλων μας, και επισήμανε ότι αποτελεί υπενθύμιση ότι η διεθνής κοινότητα πρέπει να είναι ενωμένη εναντίον των δυνάμεων του σκότους και της τρομοκρατίας.

H ευρωπαϊκή επιτροπή τουρισμού, ETC, εκπροσωπώντας τα μέλη της, καταδίκασε με σφοδρότητα την επίθεση εκφράζοντας επίσης τη στήριξή της στις ισπανικές αρχές. 

Ο πρόεδρος της ένωσης ευρωπαϊκού τουρισμού, ΕΤΟΑ, κ. Mario Bodini, δήλωσε ότι η Ισπανία αντέδρασε με εντυπωσιακή δύναμη στις επιθέσεις στη Μαδρίτη το 2004 και η θαυμαστή αντίδρασή της στα χθεσινά γεγονότα υπογραμμίζει την αποφασιστικότητά της να συνεχιστεί η ζωή με κανονικούς ρυθμούς. Η Ευρώπη ευρύτερα, και η Ισπανία ειδικότερα, παραμένει ένας ασφαλής προορισμός, τόνισε.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΤΟΑ, αυτή τη στιγμή, μόνο οι περιοχές που έχουν επηρεαστεί άμεσα από το γεγονός παραμένουν υπό επιτήρηση. Οι δημόσιες συγκοινωνίες παραμένουν σε μεγάλο μέρος τους ανεπηρέαστες. Οι επισκέπτες θα παρατηρήσουν παρουσία έντονης αστυνόμευσης και ισχύουν ορισμένοι περιορισμοί: H Las Ramblas παραμένει ανοικτή στους επισκέπτες με αστυνομική επιτήρηση, η Plaza Cataluña στη Βαρκελώνη είναι προσβάσιμη μόνο με τα πόδια και χωρίς μεγάλες αποσκευές, το Paseo Marítimo στο Cambrils είναι ανοικτό. Δεν υπάρχουν περαιτέρω εμπόδια.

διαβάστε ακόμα

Ο συναυλιακός τουρισμός απογειώνει δαπάνες και ζήτηση για διεθνή ταξίδια – «Κλειδί» οι νεότερες γενιές ταξιδιωτών
Τέλος οι Ινσταγκραμικές φωτογραφίες – Οι ταξιδιώτες επιζητούν αληθινές εικόνες ξεκούραστων διακοπών
Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.
Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο
Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή
Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia
ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας
«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι