Οι Βρετανοί ανησυχούν για τις διαδηλώσεις κατά του μαζικού τουρισμού στην Ισπανία

07-08-17 | ΚΟΣΜΟΣ

OΙ διαδηλώσεις κατά του μαζικού τουρισμού σε ισπανικές περιοχές έχουν θορυβήσει τους Βρετανούς τουρίστες, που ενημερώθηκαν να βρίσκονται σε επαγρύπνηση για να αποφύγουν επεισόδια.

Οι ακτιβιστές στην Καταλονία έχουν προειδοποιήσει ότι ενδέχεται να υπάρξουν περισσότερες επιθέσεις σε ξένους τουρίστες. Η Καταλονία υποδέχθηκε πέρυσι 18 εκατ. τουρίστες και συγκαταλέγεται στις πιο δημοφιλείς περιοχές της χώρας.

Η βασκική αυτονομιστική οργάνωση Ernai σχεδιάζει να πραγματοποιήσει μια πορεία στις 17 Αυγούστου στη βόρεια πόλη Σαν Σεμπαστιάν κατά τη διάρκεια ενός μεγάλου φεστιβάλ.

Μια ομάδα γνωστή ως Arran, η οποία οργάνωσε πρόσφατα επίθεση κατά τουριστικού λεωφορείου γεμάτο με Βρετανούς τουρίστες στη Βαρκελώνη, δήλωσε στους The Times ότι δεν μπορεί να αποκλείσει περισσότερες επιθέσεις. "Υπήρξαν επιθέσεις κατά το παρελθόν και θα υπάρξουν περισσότερες στο μέλλον", υπογραμμίζεται στη δήλωση.

Ένας από τους ηγέτες της Arran, η Laura Flores, δήλωσε: "Ο τουρισμός κάνει τις πόλεις πολύ ακριβές για τους κατοίκους, καθώς πολλοί νοικιάζουν τα διαμερίσματά τους στους τουρίστες και οι ντόπιοι αναγκάζονται να φύγουν. Οι εργαζόμενοι στην τουριστική βιομηχανία αμοίβονται με χαμηλά ημερομίσθια για πολλές ώρες. Μια μικρή ομάδα επιχειρηματιών κερδίζει πολλά χρήματα, όμως η πλειονότητα δεν έχει όφελος. Ο τουρισμός καταστρέφει περιοχές της Καταλονίας".

Οι Times δημοσίευσαν το Σάββατο πρωτοσέλιδο άρθρο με τίτλο "Αναρχική απειλή για τους τουρίστες", φιλοξενώντας και δηλώσεις του προέδρου της ένωσης τουριστικών πρακτόρων, ΑΒΤΑ, κ.Noel Josephides, που τονίζει ότι οι διαμρτυρίες κατά του μαζικού τουρισμού αποτελούν "μια κλήση αφύπνισης", καλώντας τις τοπικές κυβερνήσεις να εξετάσουν σοβαρά το πρόβλημα του υπερπληθυσμού στις τουριστικές περιοχές.

Παράλληλα, κάλεσε του Βρετανούς τουρίστες, να χρησιμοποιούν την κοινή λογική και να αποφεύγουν σημεία όπου υπάρχει κίνδυνος.

 Ο Ισπανός υπουργός Τουρισμού Αλβάρο Ναντάλ δήλωσε, πάντως, ότι η χώρα δεν θα ανεχτεί επιθέσεις εναντίον τουριστών.

 "Μία μειοψηφία δεν μπορεί να καταστρέψει τις δεκαετίες κόπου και προσπαθειών που εμπέδωσαν το κύρος της τουριστικής μας βιομηχανίας", είπε.

 Ακτιβιστές κατά του μαζικού τουρισμού έδρασαν τις προηγούμενες εβδομάδες και στη Μαγιόρκα, ενώ διαδηλώσεις οργανώνονται συχνά και σε ιταλικές πόλεις, κυρίως στη Βενετία, Φλωρεντία και Ρώμη.

Διαβάστε επίσης

Μαζικός τουρισμός και διαμαρτυρίες: Ευθύνονται οι πλατφόρμες μίσθωσης σπιτιών, λέει η ΑΒΤΑ

διαβάστε ακόμα

«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ