Ισπανικός τουρισμός: Άλλο ένα έτος ρεκόρ το 2017

17-07-17 | ΚΟΣΜΟΣ

Aλλη μια χρονιά-ρεκόρ στον τουρισμό αναμένεται να έχει και φέτος η Ισπανία αφού συνεχίζει να προσελκύει μάζες τουριστών που απομακρύνονται από ανασφαλείς προορισμούς, επισημαίνει η Exceltur, που εκπροσωπεί μεγάλες ξενοδοχειακές αλυσίδες, τουριστικά γραφεία, τουρ οπερέιτορ και αερομεταφορείς της χώρας.

Η τουριστική δραστηριότητα για το 2017 αναμένεται να έχει αύξηση 4,1%, ξεπερνώντας την προηγούμενη πρόβλεψη για +3,5%. Οι ενισχυμένες επιδόσεις οφείλονται, σύμφωνα με την Exceltur, στη μεγάλη αύξηση της ζήτησης από το εξωτερικό η οποία τελικά ήταν μεγαλύτερη από τις προβλέψεις.

Επιπλέον, η Ισπανία επωφελήθηκε από την απότομη αύξηση των επισκεπτών στα αστικά κέντρα της κατά το πρώτο μισό της χρονιάς, οι οποίοι μετά τα πρόσφατα τρομοκρατικά επεισόδια στις μεγάλες πρωτεύουσες της Ευρώπης (Λονδίνο, Παρίσι), φέτος αποφάσισαν να επισκεφθούν τις ισπανικές πόλεις.

2,7 εκατ. ξένοι επισκέφθηκαν τη Μαδρίτη από τον Ιανουάριο έως το Μάιο, 19% περισσότεροι από πέρυσι, σύμφωνα με στοιχεία από την εθνική στατιστική αρχή, INE.

Οι παράκτιες περιοχές συνεχίζουν να αντλούν από τη δεξαμενή επισκεπτών (εκτιμάται ότι ανέρχεται σε 14 εκατ. τουρίστες) που άλλοτε προτιμούσαν προορισμούς από η Τουρκία και η Αίγυπτος. Οι 2 αυτοί προορισμοί έχουν αρχίσει να ανακάμπτουν, όμως αυτό οφείλεται κυρίως σε επισκέπτες από τη Μ. Ανατολή.

Οι βρετανοί συνεχίζουν να είναι οι περισσότεροι τουρίστες της χώρας, ενώ οι αμερικανοί σημείωσαν αύξηση 19% το πρώτο 5μηνο, και οι ασιάτες +35%.

Ωστόσο, η Exceltur εκφράζει ανησυχίες για τη μείωση στη μέση διάρκεια διακοπών και για τη συσσώρευση τουριστών σε συγκεκριμένα σημεία, όπως η Βαρκελώνη και οι Βαλεαρίδες. Για αυτό, επισημαίνει, ευθύνονται οι παράνομες ενοικιάσεις σπιτιών οι οποίες έχουν αυξηθεί κατά 37% από το Μάρτιο έως το Μάιο.

Το 2016 η χώρα προσέλκυσε 75 εκατ. τουρίστες και ήταν ήδη η τέταρτη χρονιά με τουριστικό ρεκόρ στις αφίξεις.

διαβάστε ακόμα

Πράσινο φως στην πρόταση της ΤΕΜΕΣ για ίδρυση Διεθνούς Σχολής Τουρισμού και Γαστρονομίας στην Καλαμάτα
Δύο Ελληνικές παραλίες στις 50 καλύτερες στον κόσμο για το 2024 – 7 κορυφαίες στην Ευρώπη
Η τηλεργασία «απειλεί» καντίνες και κυλικεία
Σε ψηφιακή αποτύπωση το «Πολιτιστικό Καλεντάρι Πιερίας»
BTW | Επιπτώσεις στη γερμανική οικονομία από την αύξηση του αεροπορικού φόρου
Ponant: Κρουαζιέρες στα Ελληνικά νησιά με αναχώρηση από Αθήνα
19,5 εκατ. θέσεις, που καλύπτουν 47 χώρες, διαθέτει το 2024 η AEGEAN
Γερμανικός Τύπος | Ελλάδα: Εξαήμερο κατά των ελλείψεων εξειδικευμένου δυναμικού;
Τουρκικός τουρισμός | +13,2% οι αφίξεις, +5,4% τα έσοδα το α' τρίμηνο
FootGolf με τη συμμετοχή των Euro 2004 Legends στο Porto Carras Pro-Am Aegean Mini Tour