Βαρκελώνη: Διαμαρτυρίες για τα μεγάλα κρουαζιερόπλοια

26-06-17 | ΚΟΣΜΟΣ

Η Βαρκελώνη παραμάνει και φέτος ιδιαίτερα δημοφιλής προορισμός για τους ξένους τουρίστες, προσελκύοντας και περισσότερα κρουαζιερόπλοια. Αυτό, όμως, δεν αρέσει καθόλου σε μια μερίδα κατοίκων, που τάσσεται κατά της αύξησης του αριθνού τουριστών και των κρουαζιεροπλοίων.

Πρόσφατα το λιμάνι της Βαρκελώνης προσέγγισε το κροαζιερόπλοιο «Harmony of the Seas», με χωρητικότητα 6.780 επιβατών και 2.300 μέλη πληρώματος. Μια μικρή πόλη με καζίνο, θέατρο, 20 εστιατόρια και τέσσερις πισίνες. Η περιβαλλοντική πρωτοβουλία Ecologistas en Acción δεν ενθουσιάστηκε καθόλου από την επίσκεψη του κρουαζιερόπλοιου και οργάνωσε εκδήλωση διαμαρτυρίας θεωρώντας ότι το τεράστιο αυτό πλοίο είναι καταστροφικό για το περιβάλλον και τη θάλασσα.

Στη Βαρκελώνη επικρατεί ένας γενικός αναβρασμός κατά του τουρισμού, των διαμερισμάτων που μισθώνονται σε τουρίστες, των νέων ξενοδοχείων, της έντονης νυχτερινής ζωής, των ημίγυμνων θαμώνων στα μπαρ, των ουρών σε καταστήματα με σουβενίρ, των κρουαζιερόπλοιων, που φέρνουν τουρίστες.

Σχεδόν το ήμισυ των κατοίκων της Βαρεκλωνης, που ρωτήθηκαν σε έρευνα, πιστεύει ότι μετά από χρόνια ανάπτυξης πρέπει να υπάρξει ουσιαστικός περιορισμός στις αφίξεις τουριστών. Το 2015 επσικέφτηκαν την πόλη περίπου 9 εκατ. τουρίστες, έχοντας τουλάχιστον μια διανυκτέρευση. Πέρυσι, αφίχθησαν 2,7 εκατ. επιβάτες με κρουαζιερόπλοια. Μια πόλη 1,6 εκατ. κατοίκων, σύμφωνα με αυτούς που διαμαρτύρονται, δεν αντέχει τέτοιους αριθμούς τουριστών, ζητώντας περιορισμούς.

 

 

 

 

 

διαβάστε ακόμα

Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη