Οι πολιτικές καινοτομίας που συστήνουν οι G7 για τις ΜμΕ στην Ευρώπη

28-05-17 | ΚΟΣΜΟΣ

Με στόχο μια ολοκληρωμένη ατζέντα πολιτικής, η οποία θα επιτρέπει σε καταναλωτές και εταιρίες από όλους τους κλάδους να εκμεταλλευθούν στο έπακρο τα οφέλη της καινοτομίας, έτσι ώστε να μεγιστοποιηθούν οι προσπάθειες για τη μετατροπή της καινοτομίας σε πάγια πηγή ευημερίας και ανταγωνιστικότητας για τις χώρες, η σύνοδος κορυφής της Ομάδας των επτά (G7) περισσότερο ανεπτυγμένων βιομηχανικών χωρών, από την Ταορμίνα της Σικελίας, παρουσίασε την έρευνα "Η Νέα Επανάσταση στην Παραγωγή: Οι επιπτώσεις σε Κυβερνήσεις και Επιχειρήσεις".

Σε αντιστοιχία με την εθνική νομοθεσία, οι G7 αναθέτουν στους Υπουργούς των χωρών που ασχολούνται με τη Βιομηχανία, με την τεχνολογία της Πληροφόρησης και των Επικοινωνιών, της Επιστήμης και της Απασχόλησης να ασχοληθούν περαιτέρω με αυτές τις πολιτικές στους αντίστοιχους τομείς τους.

Οι πολιτικές αυτές, βασίζονται σε 3 πυλώνες:

1. Καινοτομία στην παραγωγή

Προτεραιότητες είναι η Ένταξη, η Δεκτικότητα και η Ασφάλεια.

Ένταξη | Ενίσχυση της οικονομίας που βασίζεται στην καινοτομία, στις ΜμΕ, αναγνωρίζοντας το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν στη μεταμόρφωση των χωρών G7, με έμφαση στις start-ups.

Δεκτικότητα | Προώθηση της πρόσβασης στον ψηφιακό κόσμο σε όφελος πολιτών και επιχειρήσεων και αναβάθμιση με γνώμονα την ανάπτυξη και τη χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης, ως βασικούς μοχλούς μιας ολοκληρωμένης οικονομικής ανάπτυξης και προόδου.

Προώθηση και προστασία της ελεύθερης ροής πληροφόρησης, με τη διασφάλιση του απορρήτου και της προστασίας των δεδομένων και την ενίσχυση της ψηφιακής ασφάλειας.

Ασφάλεια | Προώθηση και στήριξη μέσω της Προστασίας των Δικαιωμάτων Πνευματικής Ιδιοκτησίας και μέσω πολιτικών πρόβλεψης κινδύνων στην ασφάλεια στο διαδίκτυο που ενισχύουν την ψηφιακή οικονομία και διαδραματίζουν ρόλο-κλειδί στην ανάπτυξη των επιχειρήσεων και την ευημερία των ανθρώπων.

2. Κεφάλαιο που βασίζεται στη γνώση και ενεργοποίηση των υποδομών

Προτεραιότητες είναι:

-η πληροφόρηση σε ανθρώπινο κεφάλαιο,

-οι πολιτικές χρηματοδότησης και μηχανισμοί επιστήμης, τεχνολογίας και καινοτομίας

-οι παγκόσμιες ερευνητικές υποδομές.

3. Το μέλλον της απασχόλησης

Προτεραιότητες είναι ο Διάλογος και η Ένταξη.

Στόχος η προώθηση της καινοτομίας μέσω του ανθρώπινου δυναμικού που ενισχύει τόσο την ποιότητα όσο και την ποσότητα των θέσεων εργασίας.

Σχεδιασμός ισχυρών πολιτικών που σχετίζονται με το μέλλον της απασχόλησης για καινοτόμα ανάπτυξη στις αρχές της βιωσιμότητας και της ένταξης.

διαβάστε ακόμα

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο