Σχέδια για την τουριστική ανάπτυξη της Βόρειας Μεσογειακής Αιγύπτου

11-05-17 | ΚΟΣΜΟΣ

Πληροφορίες για τη στρατηγική ανάταξης του τουρισμού στην Αίγυπτο μας μεταφέρει ο έμπειρος τουριστικός παράγοντας, που συχνά αρθρογραφεί στο Tornos News. Γράφει:

Η κρίση στον τουρισμό της Αιγύπτου, μετά τη τρομοκρατική ενέργεια στο ρωσικό αεροσκάφος και την κατάρρευση του τουρισμού στα θέρετρα Sharm el Sheik και Hurganda, προβλημάτισε την Κυβέρνηση, η οποία μετά από συνεχείς συσκέψεις και διαβουλεύσεις τόσο με τις αρμόδιες Κρατικές Υπηρεσίες, όσο και  με τους τουριστικούς επιχειρηματίες, αποφάσισε να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη της βόρειας Αιγύπτου ως εναλλακτικού νέου Μεσογειακού  προορισμού για τις Ευρωπαϊκές αγορές.

Ήδη, συντάσσεται, με τη βοήθεια μεγάλης διεθνούς εταιρίας συμβούλων, το master plan της ανάπτυξης για την περιοχή  40 χιλιόμετρα δυτικά της Αλεξάνδρειας μέχρι τη Μάρσα Ματρούχ στα 230 χιλιόμετρα.

Η περιοχή αυτή θεωρείται ασφαλέστερη από τα άλλα δύο θέρετρα και με διαφορετική νοοτροπία των κατοίκων.

Σκοπός είναι η ανάπτυξη resorts πολυτελείας, όπως αυτά που συναντάμε στην Κρήτη, Κύπρο, Τυνησία και Τουρκία με παράλληλα έργα υποδομής.

Στα έργα υποδομής,  μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται  επέκταση του διεθνούς αεροδρμίου της Μάρσα Ματρούχ, βελτίωση του  παραλιακού οδικού δικτύου , εγκατάσταση δύο νέων μονάδων αφαλάτωσης, βελτίωση και επέκταση νοσοκομείων, δημιουργία πλέγματος μαρινών και εγκατάσταση σύγχρονου δικτύου τηλεπικοινωνιών.

Προτεραιότητα θα δοθεί στην παραθαλάσσια  περιοχή της επαρχίας Ματρούχ που διαθέτει αεροδρόμιο και έχουν ήδη αναπτυχθεί μεγάλα σύνθετα resorts πολυτελείας.

Υπάρχουν ακόμα  πολύ μεγάλες παρθένες  παραθαλάσσιες εκτάσεις με άσπρη λεπτή άμμο που θυμίζουν Καραϊβική με φοίνικες παντού, που μπορούν να αναπτυχθούν τουριστικά.

Αιγύπτιοι επιχειρηματίες  και διεθνείς ξενοδοχειακές αλυσίδες έχουν ήδη επιδείξει ενδιαφέρον και αναμένονται η οριστικοποίηση του master plan και η εξαγγελία  των αναπτυξιακών κινήτρων, για να ξεκινήσουν οι επενδύσεις.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση μεγάλης αιγυπτιακής ξενοδοχειακής εταιρείας που έχει επενδύσει ήδη σε περιοχή λίγο έξω από Μάρσα Ματρούχ, 230 χιλιόμετρα  δυτικά από Αλέξανδρεια.

Πρόκειται για σύνθετο resort  πολυτελείας που αναπτύσσεται σε  παραλιακή έκταση 6.500 στρεμμάτων. Περιλαμβάνει ξενοδοχεία, μαρίνα,  εςτιατόρια, μπαρ, οικιστική ανάπτυξη με βίλες , εμπορικό κέντρο, κέντρο θαλασσοθεραπείας και ευεξίας, night club και αθλητικές εγκαταστάσεις. Ενδέχεται να δοθούν και άδειες καζίνο, όπως στο Sharm el Sheik.

Πολύ σύντομα η Αίγυπτος θα ξεπεράσει την τουριστική κρίση και θα γίνει πολύ  ανταγωνιστική στη Μεσογειακή αγορά.

Μόνο με την απόλυτη συνεργασία του Κράτους με τον ιδιωτικό τομέα επιτυγχάνεται η ανάπτυξη και η προσέλκυση επενδύσεων.

 

διαβάστε ακόμα

Σε ψηφιακή αποτύπωση το «Πολιτιστικό Καλεντάρι Πιερίας»
BTW | Επιπτώσεις στη γερμανική οικονομία από την αύξηση του αεροπορικού φόρου
Ponant: Κρουαζιέρες στα Ελληνικά νησιά με αναχώρηση από Αθήνα
19,5 εκατ. θέσεις, που καλύπτουν 47 χώρες, διαθέτει το 2024 η AEGEAN
Γερμανικός Τύπος | Ελλάδα: Εξαήμερο κατά των ελλείψεων εξειδικευμένου δυναμικού;
Τουρκικός τουρισμός | +13,2% οι αφίξεις, +5,4% τα έσοδα το α' τρίμηνο
FootGolf με τη συμμετοχή των Euro 2004 Legends στο Porto Carras Pro-Am Aegean Mini Tour
Δήμος Αγ.Νικολάου | Κοινή θέση με τους ξενοδόχους κατά των πλωτών αιολικών πάρκων
Δήμος Πολυγύρου: Δυνατότητα ύδρευσης ξενοδοχείου με μία προϋπόθεση
Τρίτο Φεστιβάλ Ρομποτικής και Ευφυών Συστημάτων στην Καλαμάτα