Τουρισμός: Αναζωογονείται η Αττάλεια με ρεκόρ αφίξεων από τη Ρωσία το Μάιο

03-05-17 | ΚΟΣΜΟΣ

Ρεκόρ τουριστικών αφίξεων από τη Ρωσία, σε επίπεδα 2014, αναμένεται να καταγράψει η Αττάλεια το πρώτο δεκαήμερο του Μαϊου, σύμφωνα με στατιστικά δεδομένα από τα τουρκικά αεροδρόμια.

Από τις 29 Απριλίου έως την 1η Μαΐου μόνο, οι αεροπορικές εταιρίες διεξήγαγαν 150 πτήσεις από τη Ρωσία στην Αττάλεια, τροφοδοτώντας την περιοχή με 30.000 ρώσους τουρίστες.

Σύμφωνα με δεδομένα από την ένωση ρώσων τουρ οπερέιτορ, ΑΤΟR, η Τουρκία είναι η πρώτη επιλογή προορισμού για τους Ρώσους το Μάιο ενώ η ένωση υπολογίζει ότι το 30-35% του συνόλου των ρώσων τουριστών που θα ταξιδέψουν στο εξωτερικό το Μάιο, θα επιλέξουν την Τουρκία.

Έτσι, ο τουρισμός της Αττάλειας αναζωογονείται. Μόνο τον Απρίλιο το θέρετρο επισκέφθηκαν 188.000 Ρώσοι, 15,6 φορές περισσότεροι σε σχέση με τον Απρίλιο του 2016 (12.000).

Σύμφωνα με τα αεροδρόμια Αττάλειας και Αλάνιας, τον Απρίλιο την περιοχή επισκέφθηκαν 526.000 ξένοι τουρίστες (+37% σε σχέση με πέρυσι). Έτσι, κάθε τρίτος τουρίστας στην Αττάλεια τον Απρίλιο ήταν Ρώσος. Το Μάρτιο Ρώσοι ήταν ένας στους 4.

Kατά το πρώτο 4μηνο του 2017, την Αττάλεια επισκέφθηκαν 864.000 ξένοι τουρίστες, παρουσιάζοντας για πρώτη φορά τους τελευταίους μήνες διψήφια ανάπτυξη (+12,5%) από πέρυσι.

Στις αγορές που κατέγραψαν αύξηση στην Αττάλεια συγκαταλέγονται η Πολωνία, η Ουκρανία και το Ισραήλ ενώ αύξηση παρατηρήθηκε και από το Μ. Ανατολή και την κεντρική Ασία.

Οι αρχές της Αττάλειας ευελπιστούν ότι φέτος θα καταφέρουν να προσελκύσουν από 7,5 έως 8 εκατ. ξένους τουρίστες, με τους μισούς να προέρχονται από τη Ρωσία.

διαβάστε ακόμα

Γιατί έρχεται σκόνη από τη Σαχάρα στην Ευρώπη;
Ημερίδα «Ο δρόμος της Ανάπτυξης – Κάνουμε πράξη την Περιφερειακή Συνείδηση» στη Μεγαλόπολη
Δήμος Ερμιονίδας: Η πρόταση με 4 παραλίες για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας
«Τρόμος» η ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα; | Focus: Κυνήγι θησαυρού ο σταθμός φόρτισης
Σαντορίνη | Πλήθος ξενοδόχων στην εκδήλωση "Νέες Τεχνολογίες στη Φιλοξενία και τον Τουρισμό"
Τουρισμός | Mastercard Economics Institute: Κέρκυρα και Τίρανα (!) στο top 10 των πιο δημοφιλών προορισμών στον κόσμο το 2024
Σε ισχύ από τη Δευτέρα η νέα οδηγία για το περιβαλλοντικό έγκλημα
Γενική συνέλευση Ε.Ξ. Ρόδου | Τα κρίσιμα ζητήματα, που δοκιμάζουν την ανταγωνιστικότητα των ξενοδοχείων
Τουριστική προβολή της Λέσβου στη Ρουμανία - Προώθηση της Ανατολικής Χαλκιδικής στην Ιταλία
Δήμος Άργους-Μυκηνών: Πρόταση για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας παραλιών