Τουρκία: Στροφή στον εσωτερικό τουρισμό

26-04-17 | ΚΟΣΜΟΣ

Στον εσωτερικό τουρισμό εναποθέτει τις ελπίδες της η τουριστική βιομηχανία της Τουρκίας, βαδίζοντας στην κατεύθυνση προσαύξησης των Τούρκων ταξιδιωτών στο εσωτερικό της χώρας, μετά το μεγάλο πλήγμα που έχει δεχθεί από την τρομοκρατία και τις διπλωματικές και πολιτικές εξελίξεις.

Όπως σημειώνει κορυφαίος αντιπρόσωπος του κλάδου μιλώντας στην Χουριέτ, περυσι ο εσωτερικός τουρισμός στη χώρα παρουσίασε αύξηση και φέτος οι προσπάθειες του κλάδου σε αυτό το κομμάτι του τουρισμού θα ενταθούν. 

Σύμφωνα με τον πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Τουρκίας, TÜROFED, Osman Ayık, πέρυσι περισσότερα από 6 εκατ. Τούρκοι τουρίστες ταξίδεψαν στο εσωτερικό της χώρας. Στόχος για αυτή τη χρονιά, επισημαίνει, είναι οι τουρίστες εσωτερικού να φθάσουν τα 10 εκατ.

Το μερίδιο των Τούρκων ταξιδιωτών στους ανταγωνιστικούς προορισμους της Ευρώπης κυμαίνεται γύρω στο 25%, είπε, και η χώρα δεν έχει καταφέρει προς το παρόν να ξεπεράσει το 15%. Στόχος θα έπρεπε να είναι το 25% και στο εσωτερικό, τόνισε.

Περισσότερα από 6,3 εκατ. τουρίστες επισκέφθηκαν την Αττάλεια πέρυσι και φέτος οι ξενοδόχοι αναμένουν αύξηση, καθώς οι τουριστικές υπηρεσίες στη χώρα είναι αρκετά αναβαθμισμένες σε σχέση με γειτονικές περιοχές. Οι επενδύσεις στον τουρισμό της χώρας ξεπέρασαν τα 85 δισ. δολάρια, επισήμανε.

Επιπλέον, η αύξηση στις τουριστικές επενδύσεις οδήγησε σε επενδύσεις στις υποδομές και στα αεροδρόμια σε όλη τη χώρα. Ο τουριστικός κλάδος, είπε ο κ. Ayık, προηγείται των ανταγωνιστών της στις γειτονικές περιοχές εδώ και μια εικοσαετία.

διαβάστε ακόμα

Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ
MyCoast: | Η νέα ψηφιακή εφαρμογή για την τήρηση της νομιμότητας σε αιγιαλό και παραλίες
Τουρισμός | "Διασκεδάστε με σεβασμό" στις Βαλεαρίδες Νήσους - η νέα καμπάνια για υπευθυνότητα των τουριστών
Έρευνα: Μεγαλώνει το «παράθυρο» κρατήσεων στα ταξίδια – Η Ευρώπη πρωταθλήτρια