Λονδίνο και Παρίσι συνεργάζονται στον τουρισμό εν όψει Brexit

30-03-17 | ΚΟΣΜΟΣ

Oι δήμαρχοι Λονδίνου και Παρισιού ανακοίνωσαν την Τρίτη σειρά νέων επιχειρηματικών και τουριστικών συνεργειών με στόχο την προσέλκυση διεθνών επισκεπτών και στις δύο πόλεις και την ώθηση των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στις 2 πρωτεύουσες να ανοιχθούν σε νέες διεθνείς αγορές, εν όψει του «διαζυγίου» του Ην. Βασιλείου με την Ευρώπη μέσω του άρθρου 50.

Οι δήμαρχοι Λονδίνου Sadiq Khan και Παρισιού, Anne Hidalgo, συμφώνησαν επάνω σε μια κοινή στρατηγική η οποία για πρώτη φορά θα αναδείξει τις 2 πόλεις στους ξένους επισκέπτες, ενώ παράλληλα η νέα πρωτοβουλία Paris-London Business Welcome Program θα ενθαρρύνει τη ροή εμπορίου και επενδύσεων μεταξύ των 2 πόλεων. 

Η ανακοίνωση της συμφωνίας έγινε μια ημέρα πριν την επίκληση από πλευράς της Βρετανίας του άρθρου 50, για την έναρξη των επίσημων διαδικασιών απόσχισης από την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Σύμφωνα με τις 2 δημοτικές αρχές, η συμφωνία θα βασισθεί στην εποικοδομητική συμμαχία παρά στον ανταγωνισμό. 

Ποτέ δεν πρέπει να υποτιμώνται τα εξαιρετικά οφέλη που απορρέουν από την επιχειρηματική συνεργασία μεταξύ 2 πόλεων, τόνισε ο δήμαρχος του Λονδίνου. Η κ. Hidalgo εξήγησε ότι επιδίωξη της συνεργασίας είναι να προσελκύσει εταιρίες από όλο τον κόσμο καθώς οι 2 πόλεις έχουν κοινές αξιες, θέληση και ιστορία συνεργειών, ενώ η θετική δυναμική που θα προκύψει από τη νέα συμφωνία δεν θα επηρεαστεί από το Brexit.

Η συμφωνία στο κομμάτι του τουρισμού η οποία θα ενεργοποιηθεί το 2018, θα δώσει έμφαση στους βασικούς παράγοντες προσέλκυσης επισκεπτών και στις 2 πόλεις, όπως ο πολιτισμός και η παράδοση καθώς και ο συνδυασμός πηγών από τις ιστοσελίδες VisitLondon.com και Parisinfo.com.

Οι επισκέπτες στο Λονδίνο και το Παρίσι δαπανούν περισσότερα από 34 δισ. ευρώ ετησίως και η τουριστική οικονομία και στις 2 πόλεις στηρίζει 1,2 εκατ. θέσεις εργασίας.

διαβάστε ακόμα

Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη