Κωνσταντινούπολη: Συνεχίζεται η βουτιά στις τιμές των ξενοδοχείων

28-03-17 | ΚΟΣΜΟΣ

Συνεχίζεται η πτώση στις πληρότητες των ξενοδοχείων της Κωνσταντινούπολης κατά το πρώτο 2μηνο του έτους, εξέλιξη που πιέζει προς τα κάτω τις τιμές, οι οποίες σημειώνουν δραματική μείωση. Την ίδια ώρα, η Τουρκία παρουσιάζει μικρή βελτίωση πληροτήτων.

Σύμφωνα με στοιχεία από την STR για τα ξενοδοχεία της Τουρκίας, τον Φεβρουάριο του 2017, η χώρα παρουσίασε αύξηση 1,7% στις πληρότητες των μονάδων, οι οποίες διαμορφώθηκαν κατά μέσο όρο στο 50,5%.

Τον ίδιο μήνα, οι πληρότητες στην Κωνταντινούπολη μειώθηκαν κατά 0,7% σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2016, και διαμορφώθηκαν σε 47,2%.

Η μέση τιμή δωματίου (ADR) είχε σημαντικές απώλειες της τάξης του 19,3%, στα 70,3 ευρώ έναντι 87,1 ευρώ τον Φεβρουάριο του 2016. Τα έσοδα ανά διαθέσιμο δωμάτιο (RevPAR) μειώθηκαν επίσης κατά 19,9%, στα 33,2 ευρώ έναντι 41,4 ευρώ πέρυσι.

Το πρώτο 2μηνο του 2017, οι πληρότητες στην πόλη μειώθηκαν κατά 4%, στο 46,4%, οι τιμές που πριν 3 χρόνια έφτασαν τα 200 ευρώ ανά διανυκτέρευση σημερα κυμαίνονται στα 68,1 ευρώ ενώ το RevPAR ανήλθε σε 31,5 ευρώ μετά από μείωση 28,5%. 

Η Κωνσταντινούπολη παρουσιάζει τη μεγαλύτερη πτώση ξενοδοχειακών τιμών στην Ευρώπη. 

Η Κωνσταντινούπολη χρειάζεται άμεσα ειδικές πολιτικές στον τουρισμό, διαφορετικά η χρονιά θα είναι άλλη μία με απώλειες, τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Τουρκίας (TUROB), Timur Bayindir. Την ώρα που οι τιμές σημειώνουν βουτιά, η υψηλή προφορά δωματίων μπορεί να δημιουργήσει αρνητικό αντίκτυπο. Χρειάζεται να λάβουμε άμεσα προληπτικά μέτρα για την τουριστική βιομηχανία της Κωνσταντινούπολης, τόνισε.

διαβάστε ακόμα

Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός