Τουρκικός τουρισμός: Προσδοκίες για ανάκαμψη με όπλο τις εκπτώσεις και τις επιδοτήσεις

10-03-17 | ΚΟΣΜΟΣ

Την ελπίδα ότι η τουριστική βιομηχανία της Τουρκίας φέτος θα ανακάμψει, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις και την απόπειρα πραξικοπήματος που οδήγησαν σε πτώση 30% των επισκεπτών πέρυσι, εξέφρασε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού της χώρας, Nabi Avcı, μιλώντας στην έκθεση ΙΤΒ του Βερολίνου.

Όπως είπε ο τούρκος υπουργός, υπάρχουν θετικά σημάδια, ενώ και ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Mevlut Cavuşoğlu, διαβεβαίωσε τους Γερμανούς, από το Βερολίνο, ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για την ασφάλειά τους στις διακοπές στην Τουρκία.

Τα ξενοδοχεία της Τουρκίας έχουν ρίξει τις τιμές, και η κυβέρνηση επιχειρεί να αναστρέψει την κατάσταση διευρύνοντας το πρόγραμμα επιχορηγήσεων στους αερομεταφορείς και διευκολύνονται το δανεισμό των ξενοδοχείων, όπως επισήμανε ο υπουργός Τουρισμού.

Οι επιδοτήσεις στους αερομεταφορείς ανέρχονται σε 6.000 δολάρια ανά πτήση για μεταφορά έως 200 επιβατών ενώ αυξήθηκαν τα αεροδρόμια που περιλαμβάνονται σε δρομολόγια με δικαίωμα επιδότησης από 5 σε 14.

Ωστόσο η Condor της Thomas Cook περιόρισε κατά 10% τις πτήσεις στη χώρα αυτό το καλοκαίρι, ενώ οι τουρ οπερέιτορ επιχειρούν να συγκρατήσουν τις πληρότητες των ξενοδοχείων φέρνοντας τουρίστες από πολλές διαφορετικές αγορές καθιστώντας την Τουρκία λιγότερο ευάλωτη από οποιαδήποτε συγκεκριμένη αγορά.

Οι επισκέπτες στην Τουρκία μειώθηκαν σε 25,4 εκατ. το 2016, φτάνοντας στα χαμηλότερα επίπεδα 9ετίας.

Οι κρατήσεις από τη Γερμανία, που έχει μερίδιο 15% στο σύνολο των τουριστών στη χώρα, βρίσκονται επίσης σε χαμηλά επίπεδα.

Τα τουρκικά ξενοδοχεία πέρυσι κατάφεραν να συγκρατήσουν τις πληρότητες στο 53%, με πολλά εξ αυτών να περιορίζουν σημαντικά τις τιμές.

διαβάστε ακόμα

Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»
Δήμος Αθηναίων: Αυξήθηκαν κατά 54% οι εντολές απομάκρυνσης παράνομων τραπεζοκαθισμάτων
Αγώνας ορεινού τρεξίματος Ανοπαία Ατραπός
Διεθνές Φεστιβάλ Αραδοσίβιων στην Ελασσόνα
Wyndham Hotels & Resorts: Ισχυρό α’ τρίμηνο με ρεκόρ νέων και υπό κατασκευή δωματίων
Πρώην δήμαρχος Βενετίας προς τουρίστες: «Μην πληρώνετε τον φόρο εισόδου στην πόλη»
Έρευνα | Τα καλύτερα και χειρότερα αεροδρόμια στην Ελλάδα, σύμφωνα με τους χρήστες της Google