Η Μαγιόρκα δεν αντέχει περισσότερους τουρίστες το καλοκαίρι

23-02-17 | ΚΟΣΜΟΣ

Περαιτέρω αύξηση της ζήτησης για Μαγιόρκα αναμένει φέτος το υπουργείο Τουρισμού, μετά το ρεκόρ της περυσινής χρονιάς για το μεγαλύτερο νησί των Βαλεαρίδων, (αύξηση κατά 11%, στα 15,4 εκατ. επισκέπτες, εκ των οποίων 4,6 εκατ. Γερμανοί). Tα μέχρι στιγμής στοιχεία δείχνουν ότι οι κρατήσεις για το καλοκαίρι του 2017 είναι πολύ καλές, περισσότερες από το περυσινό ρεκόρ.

Όπως ξεκαθάρισε ο υπουργός, Biel Barceló, μιλώντας στο fvw, παρά τις αντιδράσεις κατοίκων για το μαζικό τουρισμό, οι περισσότεροι είναι ευγνώμονες για τον τουρισμό και είναι απολύτως φιλόξενοι στους επισκέπτες καθώς η τουριστική κίνηση είναι η σημαντικότερη πηγή εσόδων για την περιοχή. 

Εάν επιτύχουμε να διασπείρουμε τη ροή επισκεπτών στη Μαγιόρκα σε όλη τη διάρκεια του έτους (και να αποφεύγεται ο συνωστισμός τα καλοκαίρια), τότε υπάρχουν μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης, τόνισε, ενώ ήδη, όλο και περισσότερα εστιατόρια και καταστήματα παραμένουν ανοικτά για μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα της χρονιάς.

Ο υπουργός τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό αυτό, καθώς το καλοκαίρι δημιουργείται δυσαρέσκεια στους κατοίκους, και επομένως ο τουρισμός πρέπει να δομηθεί καταλλήλως. Η Μαγιόρκα, είπε, είναι ένα νησί με περιορισμένους πόρους και έδαφος και δε μπορεί να δεχθεί ανεξέλεγκτη ανάπτυξη της τουριστικής κίνησης.

Υπερασπίστηκε δε τα σχέδια της κυβέρνησης να εντείνει το ρυθμιστικό πλαίσιο που ισχύει για τη συνολική διαθεσιμότητα στη διαμονή, όπως τα ενοικιαζόμενα σπίτια, μέσω της αποκαλούμενης τράπεζας κλινών. Επί του παρόντος, καταγράφονται γύρω στις 356.000 κλίνες.

Στο μέλλον, νέα διαθεσιμότητα διαμονής θα μπορούσε να προκύψει στην αγορά μόνο εφόσον υπάρχοντα ξενοδοχεία κλείσουν, είπε. Οι ξενοδόχοι θα κληθούν να «αγοράσουν» κλίνες από την τράπεζα κλινών έναντι τουλάχιστον 4.000 ευρώ ανά κρεβάτι.

διαβάστε ακόμα

Ο συναυλιακός τουρισμός απογειώνει δαπάνες και ζήτηση για διεθνή ταξίδια – «Κλειδί» οι νεότερες γενιές ταξιδιωτών
Τέλος οι Ινσταγκραμικές φωτογραφίες – Οι ταξιδιώτες επιζητούν αληθινές εικόνες ξεκούραστων διακοπών
Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.
Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο
Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή
Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia
ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας
«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι