Η Αργεντινή επιστρέφει τον ΦΠΑ διαμονής (21%) στους τουρίστες!

27-01-17 | ΚΟΣΜΟΣ

Την επιστροφή του ΦΠΑ διαμονής στα ξενοδοχεία στους ξένους τουρίστες αποφάσισε η κυβέρνηση της Αργεντινής σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τις τουριστικές αφίξεις και το συνάλλαγμα στη χώρα.

Ο ΦΠΑ διαμονής ανέρχεται στο 21% και θα επιστρέφεται στους τουρίστες που πληρώνουν με ξένη πιστωτική ή χρεωστική κάρτα, δίνοντας τον αριθμό του διαβατηρίου και τη διεύθυνση κατοικίας τους. 

Η απόφαση έτυχε θερμής υποδοχής από το Σύνδεσμο Τουρισμού Λατινικής Αμερικής, με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Συνδέσμου Tony Mason να δηλώνει ότι είναι ένα πολύ θετικό βήμα για την ανάπτυξη των ταξιδιών στην περιοχή. "Αναμένουμε η κίνηση αυτή να καταστήσει την Αργεντινή ως έναν από τους must-see προορισμούς στη Λατινική Αμερική», είπε ο Mason., προσθέτοντας:

«Ο νέος νόμος όχι μόνο τονίζει τη σημασία του τουρισμού για την οικονομία της Αργεντινής, αλλά θα βελτιώσει επίσης την ανταγωνιστικότητα της τουριστικής βιομηχανίας του προορισμού, με μακροπρόθεσμη θετική επίδραση στις αφίξεις τουριστών. Ο νόμος αυτός, σε συνδυασμό με την ανάπτυξη των τουριστικών υποδομών και την έναρξη των νέων απευθείας πτήσεων από την Ευρώπη προς την περιοχή, αντανακλά τις προσπάθειες που καταβάλλονται από τις κυβερνήσεις να ανοίξουν τη Λατινική Αμερική στον διεθνή τουρισμό και την καλύτερη προώθηση του προορισμού". 

 

 

 

διαβάστε ακόμα

Ο συναυλιακός τουρισμός απογειώνει δαπάνες και ζήτηση για διεθνή ταξίδια – «Κλειδί» οι νεότερες γενιές ταξιδιωτών
Τέλος οι Ινσταγκραμικές φωτογραφίες – Οι ταξιδιώτες επιζητούν αληθινές εικόνες ξεκούραστων διακοπών
Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.
Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο
Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή
Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia
ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας
«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι