Aιγυπτιακός τουρισμός: Ελπίδες για 1 εκατ. Γερμανούς το 2017

14-12-16 | ΚΟΣΜΟΣ

Iσχυρή ανάκαμψη αναμένεται να έχει στην αγορά της Γερμανίας η Αίγυπτος το ερχόμενο έτος, λόγω των χαμηλών τιμών και λοιπών μέτρων, σύμφωνα με τους γερμανούς τουρ οπερέιτορ, οι οποίοι ωστόσο επισημαίνουν την ανάγκη να διατηρηθεί η ηρεμία στη χώρα.

Η ζήτηση για την Αίγυπτο στη γερμανική ταξιδιωτική αγορά παρουσίασε μείωση 30% φέτος τη στιγμή που το 2015 την είχαν επιλέξει 1 εκατ. Γερμανοί.

Σύμφωνα με τις προσδοκίες του νέου επικεφαλής του Αιγυπτιακού Γραφείου Τουρισμού στο Βερολίνο, Mohamed Abdel Gabar, οι Γερμανοί τουρίστες, οι οποίοι μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου έφτασαν το μισό εκατ., μέχρι τα τέλη της χρονιάς θα φτάσουν τους 700.000.

Ωστόσο, τόσο ο ίδιος, όσο και οι γερμανοί τουρ οπερέιτορ ευελπιστούν σε μια καθαρή ανάκαμψη το 2017. Στόχος του Abdel Gabar είναι ο αριθμός των Γερμανών να ξεπεράσει το 1 εκατ., δηλαδή επιστροφή στα επίπεδα του 2015. Σύμφωνα με δηλώσεις του στο fvw, οι βασικοί παράγοντες για την επίτευξη του στόχου είναι η συνέχιση των πτήσεων προς το Σαρμ ελ Σέιχ, ένα ισχυρό πτητικό πρόγραμμα με 108 εβδομαδιαίες πτήσεις από τη Γερμανία, μια νέα διαφημιστική καμπάνια, ξενοδοχειακές τιμές με εξαιρετικό value και συνέχιση της χρηματοδότησης πτήσεων σε τουριστικά θέρετρα.

Βάσει της τρέχουσας χρηματοδότησης πτήσεων που ισχύει μέχρι και τον Οκτώβριο του 2017, το Κάιρο θα καταβάλλει έως 6.000 δολάρια για κάθε πτήση προς το Σαρμ ελ Σέιχ, Ουργκάντα και Μαρσα Αλαμ, με την προϋπόθεση ότι οι πληρότητες θα είναι τουλάχιστον 80%.

Οι γερμανοί τουρ οπερέιτορ ETI και FTI είναι ιδιαίτερα αισιόδοξοι, από την πλευρά τους, σχετικά με τις προοπτικές για τον προορισμό, καταγράφοντας πολύ καλές κρατήσεις για το 2017 και αναμένοντας αύξηση της τάξης του 25%.

Δηλώνουν αισιόδοξοι ότι μπορούν να επιτευχθούν τα επίπεδα του 2015, ωστόσο παραδέχονται ότι αυτή πρόβλεψη αφορά τον αριθμό επισκεπτών και όχι τα έσοδα. Προς το παρόν, αναφέρουν, παραμένει αναγκαία η πυροδότηση της ζήτησης σε χαμηλές τιμές.

διαβάστε ακόμα

Τουρκικός τουρισμός | Ρεκόρ αφίξεων το α' 4μηνο
Πεζοπορικές ξεναγήσεις στο Βόλο από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο
Προβολή της Αθήνας και της Σκύρου σε γερμανόφωνο περιοδικό
Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά