Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού 2016: Θέμα o Προσβάσιμος Τουρισμός

23-09-16 | ΚΟΣΜΟΣ

Mε θεματική τον προσβάσιμο τουρισμό, η εφετινή Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, που εορτάζεται στις 27 Σεπτεμβρίου, θα επιδιώξει να μεταδώσει τη σημασία του τουρισμού και του αντικτυπου που έχει στην κοινωνία, τον πολιτισμό, την πολιτική και την οικονομία.

Φέτος οι επίσημες εκδηλώσεις εορτασμού θα διεξαχθούν στην Μπανγκόγκ με θέμα «Τουρισμός για Όλους – Προωθώντας την Παγκόσμια Προσβασιμότητα».

Η παγκόσμια προσβασιμότητα στον τουρισμό θεωρείται κοινή ευθύνη όλων των συμμετεχόντων στην αλυσίδα του καθώς και μια επιχειρηματική ευκαιρία για τις εταιρίες και τους προορισμούς.

«Όλοι έχουν το δικαίωμα στην ισότιμη πρόσβαση στις υπηρεσίες αναψυχής και τουρισμού. Παρόλ’ αυτά, 1 δισ. άνθρωποι σε ολο τον κόσμο που ζουν με αναπηρία, ανάμεσά τους και μικρά παιδιά, ηλικιωμένοι και άτομα με άλλες απαιτήσεις προσβασιμότητας, εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν προβλήματα στην πρόσβαση σε στοιχειώδεις ταξιδιωτικής υπηρεσίες όπως η σαφής και αξιόπιστη πληροφόρηση, οι αποτελεσματικές υπηρεσίες μεταφορών και τις περιηγήσεις στο φυσικό περιβάλλον», επισήμανε ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Ban Ki-Moon, σε επίσημο μήνυμά του.

«Είναι αναγκαίο όλες οι χώρες και οι προορισμοί, και η βιομηχανία, να προωθήσουν την προσβασιμότητα για όλους στο φυσικό περιβάλλον, στα συστήματα μεταφορών, στις δημόσιες υπηρεσίες και στα κανάλια πληροφόρησης και επικοινωνιών», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, Ταλέμπ Ριφάι.

Στις επίσημες εκδηλώσεις περιλαμβάνεται μια συζήτηση για τον «Τουρισμό και τα Μέσα Ενημέρωσης», που θα πραγματοποιηθεί στις 26 Σεπτεμβρίου στο Πανεπιστήμιο Chulalongkorn της Μπανγκόγκ καθώς και ένα συνέδριο την επόμενη ημέρα. Κατά τη διεξαγωγή του, ειδικοί στην προσβασιμότητα και τον τουρισμό θα ανταλλάξουν απόψεις και τις καλύτερες πρακτικές, σχετικά με την ανάγκη συνεργασίας για την αναβάθμιση της ατζέντας «Τουρισμός για Όλους».

διαβάστε ακόμα

Ο συναυλιακός τουρισμός απογειώνει δαπάνες και ζήτηση για διεθνή ταξίδια – «Κλειδί» οι νεότερες γενιές ταξιδιωτών
Τέλος οι Ινσταγκραμικές φωτογραφίες – Οι ταξιδιώτες επιζητούν αληθινές εικόνες ξεκούραστων διακοπών
Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.
Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο
Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή
Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia
ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας
«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι