Ταϊλάνδη: Τί αντίκτυπο έχουν στον τουρισμό της χώρας οι πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις;

13-08-16 | ΚΟΣΜΟΣ

Τουλάχιστον 4 νεκροί και δεκάδες τραυματίες μέσα σε ένα 24ωρο από τις αλυσιδωτές βομβιστικές επιθέσεις στην τουριστική πόλη Hua Hin και στο δημοφιλές νησί Πουκέτ, που κατακλύζεται κάθε χρόνο από τουρίστες.

Ένα εκατομμύριο Βρετανοί τουρίστες επισκέπτονται την Ταϊλάνδη κάθε χρόνο, και παρά τις πολιτικές αναταράξεις στο εσωτερικό της χώρας τις τελευταίες δεκαετίες, η Ταϊλάνδη θεωρείτο "ασφαλής" προορισμός, ειδικά σε σύγκριση με τουριστικούς προορισμούς στη Ν. Αφρική και την Τουρκία. 

Οι πρόσφατες εκρήξεις έλαβαν χώρα την ημέρα γενεθλίων της Βασίλισσας της Ταϊλάνδης και αυτό αποτελεί ανησυχητικό σημάδι κλιμάκωσης των αιματηρών ισλαμιστικών εξεγέρσεων με χιλιάδες νεκρούς που συμβαίνουν στο νότιο τμήμα της χώρας, όπου κυριαρχεί ο στρατιωτικός νόμος. 

Παρά το ότι οι πρώτες αναφορές κάνουν λόγο για επιθέσεις που δεν στοχεύουν τουρίστες όπως συνέβη στην Αίγυπτο, την Τουρκία και την Τυνησία, αυτή τη στιγμή το κοσμοπολίτικο νησί Πουκέτ και η τουριστική πόλη Hua Hin βρίσκονται στα πρωτοσέλιδα. Αν αυτό σηματοδοτήσει νέο "κύμα" βίας εναντίον των τουριστών, τότε η Ταϊλάνδη δεν θα μπορέσει εύκολα να διατηρήσει το "ασφαλές" προφίλ της.

Κάτω από ένα γενικότερο πρίσμα, φαίνεται να βαθαίνει η αίσθηση πως οι ταξιδιώτες σε όλο τον κόσμο δέχονται ευθέως επίθεση, ακόμα και αν το ρίσκο που παίρνει κάθε μεμονωμένος τουρίστας παραμένει πολύ χαμηλό. Μάλιστα, αυτή την εβδομάδα, η μεγαλύτερη τουριστική εταιρεία στον κόσμο, η Tui (ιδιοκτήτης της Thomson και της First Choice), δήλωσε πως υπάρχει "χαμηλότερη ζήτηση λόγω γεωπολιτικών γεγονότων" στην Ευρώπη και αλλού.

Μένει να δούμε αν ο συνδυασμός ενισχυμένων μέτρων ασφαλείας και η ευελιξία των τουριστών θα είναι αρκετά για να διατηρήσουν την επιθυμία για ταξίδια, και κατά συνέπεια την εξασφάλιση εκατοντάδων εκατομμυρίων θέσεων εργασίας στον χώρο του παγκόσμιου τουρισμού.

διαβάστε ακόμα

Ξενοδοχεία | Ισχυρός επενδυτικός προορισμός η Αθήνα - για πρώτη φορά στο top10 των προτιμώμενων ευρωπαϊκών πόλεων
Ν.Χαρδαλιάς | Τουρισμός πολυτελείας: Συνεργασία της Αθήνας- Αττικής με το Ντουμπάι
Εορταστικό χωριό το Πεδίο του Άρεως από τα ερχόμενα Χριστούγεννα
Ευρωπαϊκός τουρισμός 2024 | Ποια σύννεφα σκιάζουν την ανάκαμψη - ETC: +14,3% οι ταξιδιωτικές δαπάνες
Φεστιβάλ Comic Con στη Θεσσαλονίκη
12ος Ποδηλατικός Γύρος Πεδιάδας
21η Ιππική Συνάντηση Μεσσαράς στο Ηράκλειο Κρήτης
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τραμπολίνο στην Αμαλιάδα
Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA) | Η Ελλάδα υποδέχεται πανέτοιμη τους τουρίστες
Γαλάζια Σημαία 2024 | Πρωταθλήτρια επί 30 χρόνια η Ισπανία- δεύτερη η Ελλάδα