Χιλιάδες τουρίστες στη λίμνη Iseo της Ιταλίας περπατούν... επάνω στο νερό

29-06-16 | ΚΟΣΜΟΣ

Μοναδικό θέαμα αποτελεί η εγκατάσταση πλεούμενης προβλήτας σε μία από τις διασημότερες λίμνες της Ιταλίας, Iseo, στα βόρεια της χώρας.

Η προβλήτα μετακινείται στο ρυθμό των κυμάτων, εκτείνεται κατά μήκος της λίμνης συνδέοντας 2 νησιά με την ξηρά, μετατρέποντας, αυτό το καλοκαίρι, το απομονωμένο και ήσυχο νησί Monte Isola σε τουριστικό πόλο για 16 ημέρες.

Επάνω της μπορούν να κάνουν τη βόλτα τους χιλιάδες τουρίστες της περιοχής και ήδη προσελκύει περί τους 200.000 επισκέπτες την ημέρα, δηλαδή 100 φορές τον πληθυσμό της πόλης. Έχει μήκος 4,5 χλμ. και αποτελείται από 220.000 κύβους πολυαιθυλένιoυ.

The Floating Piers by Christo at Lake Iseo

Η εντυπωσιακή προβλήτα αποτελεί συγχρόνως έργο τέχνης, αρκετά ανθεκτικό να φιλοξενήσει χιλιάδες επισκεπτών την ημέρα και να αντέχει στις άσχημες καιρικές συνθήκες.

Έχει μια λαμπερή απόχρωση του κίτρινου, επενδυμένη με ύφασμα, και έχει ήδη γίνει μία από τις δημοφιλέστερες εμπειρίες που έχει προσφέρει ποτέ η χώρα στους επισκέπτες της.

The sleepy village of Peschiera Maraglio on Lake Isola.

Η εγκατάσταση, την οποία εμπνεύσθηκε ο νεοϋορκέζος, βουλγαρικής καταγωγής, καλλιτέχνης Christo, θα είναι ανοικτή στο κοινό έως τις 3 Ιουλίου του 2016 ενώ τα επίσημα εγκαίνια έγιναν στις 18 Ιουνίου του 2016.

Ο Christo συνέλαβε την ιδέα για την κατασκευή της προβλήτας το 1970 μαζί με τη γυναίκα του, Jeanne-Claude.

The Floating Piers -- a new free installation by artist Christo -- lets the public walk between the mainland and the lake's two islands.

Σύμφωνα με τους αρχικούς σχεδιασμούς, η Πλωτή Προβλήτα επρόκειτο να παραμένει ανοικτή 24 ώρες το 24ωρο, ωστόσο λόγω του μεγάλου όγκου τουριστών που την επισκέπτονται, μερικές ημέρες χρειάζεται να παραμένει κλειστή από τις 12 το βράδυ έως τις 6 τα το πρωί.

"We chose this lake because of its marvelous location, the islands reach hundreds of meters above the sea and only 2,000 people live there," Christo tells CNN.

Δείτε τα βίντεο...

διαβάστε ακόμα

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο