Υποβρύχιες υπερπολυτελείς βίλες στο Ντουμπάι που κόβουν την ανάσα

28-04-16 | ΚΟΣΜΟΣ

H πολυτέλεια, λέξη συνώνυμη με το Ντουμπάι, εκτός από τα μεγάλα εμπορικά κέντρα, τους πανύψηλους ουρανοξύστες, τα τεχνητά νησιά και τις εσωτερικές πλαγιές για σκι, μεταφέρεται τώρα και κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας.

Οι αρχιτέκτονες της μεγάλης αραβικής μητρόπολης επιχειρούν να δώσουν ένα νέο στίγμα στην πολυτέλεια και υπερβολή, σχεδιάζοντας ένα υποβρύχιο γήπεδο τένις και ένα ολόκληρο υπερπολυτελές resort, το Atlantis, The Palm, το οποίο ήδη λειτουργεί με υποβρύχιες σουίτες και ενυδρείο που κάποτε φιλοξενούσε λευκούς καρχαρίες.

Ο κατασκευαστικός όμιλος Kleindienst Group αποκάλυψε πρόσφατα την πρώτη από τις 131 βίλες που πρόκειται να δημιουργήσει, οι οποίες θα επιπλέουν στη θάλασσα στο τεχνητό αρχιπέλαγο The World στις ακτές του Ντουμπάι, με τη μορφή των ηπείρων της γης.

Ο επιπλέων Ιππόκαμπος, όπως θα ονομαστούν οι βίλες, αποτελεί τμήμα του επιμέρους πρότζεκτ The Heart of Europe, μέσα στο τεχνητό αρχιπέλαγο The World, το οποίο θα περιλαμβάνει ευρωπαϊκά νησιά με ονόματα όπως της Γερμανίας, της Ελβετίας, της Αγίας Πετρούπολης, ενώ θα υπάρχουν χιονισμένοι δρόμοι ακόμη και κατά τη διάρκεια του θερμού καλοκαιριού της περιοχής, όταν η θερμοκρασία ξεπερνά τους 100 βαθμούς Φάρενάιτ.

Πρόσφατα κατασκευάστηκε το πρωτότυπο των βιλών, το οποίο αναμένεται να είναι έτοιμο να υποδεχθεί τους πρώτους επισκέπτες στις αρχές του προσεχούς φθινοπώρου.

Κάθε βίλα, η κατασκευή της οποίας θα στοιχίζει 3,2 εκατ. δολάρια, θα ποικίλει σε μέγεθος, όμως το βασικό πρότυπο αποτελείται από 3 επίπεδα. Στο χαμηλότερο, οι επισκέπτες θα μπορούν να παρατηρούν την υποβρύχια ζωή μέσα σε τεχνητούς κοραλλιογενείς υφάλους, μέσα από τεράστιες τζαμαρίες στο υπνοδωμάτιο και το λουτρό.

Στο μεσαίο επίπεδο θα προσφέρονται όλες οι ανέσεις ενός σύγχρονου σπιτιού, όπως και περιοχή για ηλιοθεραπεία και πισίνα.

Στο ανώτατο επίπεδο θα υπάρχει υδρομασάζ από όπου θα είναι ορατή η θέα από την πόλη του Ντουμπάι.

Οι βίλες θα διαθέτουν ακόμα Wi-Fi, τηλεόραση και υπηρεσία μπάτλερ, ενώ 90 εξ αυτών θα συνδέονται με το νησί της Αγίας Πετρούπολης, σε σχήμα καρδιάς.

Στην πρώτη φάση του πρότζεκτ, δηλαδή έως το τέλος του 2016, αναμένεται να ετοιμασθούν 42 βίλες, ενώ και οι 131 θα είναι έτοιμες μέχρι το 2018.

διαβάστε ακόμα

Η Χαβάη ψήφισε νόμο για τον περιορισμό των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων
Ο τουρισμός εισέφερε 215 δισ. ευρώ στην οικονομία της Ιταλίας το 2023
Τουρκικός τουρισμός | Ρεκόρ αφίξεων το α' 4μηνο στην Αττάλεια
Πεζοπορικές ξεναγήσεις στο Βόλο από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο
Προβολή της Αθήνας και της Σκύρου σε γερμανόφωνο περιοδικό
Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων