Aπό 1ης Ιουλίου ο τουριστικός φόρος στις Βαλεαρίδες

23-03-16 | ΚΟΣΜΟΣ

Το κοινοβούλιο των Βαλεαρίδων ενέκρινε τον τουριστικό φόρο, με την έναρξη επιβολής του όμως να μετατίθεται για την 1η Ιουλίου, αντί της 1ης Ιουνίου που προέβλεπε η πρόταση.

Κατά τη θερινή περίοδο, ο φόρος θα είναι ανάλογος της κατηγοριοποίησης του ξενοδοχείου, και θα ποικίλει από 0,25 έως 2 ευρώ ανά διανυκτέρευση.

Ο έλεγχος του βιώσιμου τουρισμού ήταν ένα από τα ζητήματα που περιλαμβάνονταν στην προεκλογική καμπάνια του κόμματος Mes και προτάθηκε από τον νέο υπουργό τουρισμού, Biel Barcelo

Μετά από ευρεία κλίμακα αντιδράσεων που προκλήθηκαν από την πρόταση για το νέο τέλος, το υπουργείο εξήγησε στους οργανωτές ταξιδίων και στη Γερμανική Ένωση Ταξιδίων ότι θα έπρεπε να υπάρχει αποζημίωση για το οικολογικό αποτύπωμα που αφήνει ο τουρισμός στα νησιά.

Τα έσοδα από τον τουριστικό φόρο θα διοχετευθούν σε σκοπούς διατήρησης της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς των νησιών και με στόχο να καταστεί ο τουρισμός βιώσιμος μέσω της ανανέωσης των υποδομών. 

Επιπλέον, οι οργανωτές ταξιδίων και η DRV έλαβαν πληροφόρηση σχετικά με τα πρότζεκτ που θα χρηματοδοτηθούν από τα έσοδα από τον τουριστικό φόρο. Σε αυτά περιλαμβάνεται η επισκευή των μονοπατιών για ποδηλασία και πεζοπορία, η συντήρηση των μουσείων, η εγκατάσταση των σταθμών φόρτισης για ηλεκτρικά οχήματα καθώς και η συντήρηση και εγκατάσταση σταθμών έρευνας σε φυσικά πάρκα.

διαβάστε ακόμα

Προβολή της Ελλάδας στη Στοκχόλμη ως ιδανικός προορισμός για συνταξιούχους
Η συμβολή του ΞΕΕ στην τουριστική ανάδειξη του Έβρου
To πρώτο Σχολείο Τουρισμού OnTour Κρήτης - Μαλεβίζι στις 28 Μαΐου
Το προεδρείο της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης της ΚΕΔΕ
Ταξίδι γνωριμίας με τη Ρόδο από αποστολή της Jet2Holidays
Ο συναυλιακός τουρισμός απογειώνει δαπάνες και ζήτηση για διεθνή ταξίδια – «Κλειδί» οι νεότερες γενιές ταξιδιωτών
Τέλος οι Ινσταγκραμικές φωτογραφίες – Οι ταξιδιώτες επιζητούν αληθινές εικόνες ξεκούραστων διακοπών
Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.
Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο
Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή