Τουρκία: Θα ξεπεραστεί η τουριστική κρίση, λέει ο υπουργός Τουρισμού

29-02-16 | ΚΟΣΜΟΣ

Δεν έχει προκληθεί σοβαρό τραύμα στον τουρισμό της Τουρκίας, επισήμανε σε δηλώσεις του ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού της χώρας, Mahir Ünal, προσθέτοντας ότι η τρέχουσα «κρίση» θα ξεπεραστεί. 

Ο τούρκος υπουργός υποστήριξε ότι η κρίση στον τουρκικό τουρισμό θα συνεχιστεί για λίγο, όμως θα ξεπεραστεί.

Στις 22 Φεβρουαρίου ο τούρκος πρωθυπουργός Ahmet Davutoğlu ανακοίνωσε μια δεσμίδα μέτρων ύψους 87 εκατ. δολαρίων, για την αναδιάρθρωση των χρεών των τουριστικών επιχειρήσεων της χώρας.

Μερικά από τα μέτρα που ελήφθησαν πρόσφατα για την αναζωογόνηση του τουριστικού κλάδου της χώρας έχουν αποδώσει, είπε ο κ. Ünal. Άλλωστε, «οι τρομοκρατικές επιθέσεις μπορούν να συμβούν οπουδήποτε στον κόσμο, και είναι παγκόσμιο πρόβλημα. Δυστυχώς μερικές έγιναν στην Κωνσταντινούπολη και την Άγκυρα. Δεν θα πρέπει να σταθούμε σε μια αρνητική αντίληψη για την Τουρκία, προλαμβάνοντας την εξάπλωση του φόβου και της ανησυχίας», επισήμανε.

Έχουμε ξεκινήσει παγκόσμια καμπάνια σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών και άλλες αρχές προκειμένου να λανσάρουμε τα απαιτούμενα κίνητρα, να αναζητήσουμε νέες αγορές και να διαφοροποιήσουμε τον κλάδο, είπε ο κ. Ünal.

Το PKK, όπως παραδέχθηκε ο τούρκος υπουργός, έχει εκτοξεύσει απειλές σε διαδικτυακά site για τουρίστες οι οποίοι θα επισκεφθούν την Τουρκία.

Ο κλάδος μπορεί να αντιμετωπίσει δυσκολίες για λίγο, όμως θα τις αφήσουμε πίσω με ασφαλή τρόπο, είπε. Ήδη, η δεσμίδα μέτρων έχει δημιουργήσει θετικό αντίκτυπο και έχει ενισχύσει το ηθικό του κλάδου, τόνισε.

Τέλος, αναφέρθηκε στις τουριστικές υποδομές της Τουρκίας, χαρακτηρίζοντάς τις από τις καλύτερες στον κόσμο, και υπαινίχθηκε ότι θα υπάρξουν βήματα για την ενίσχυση διαφορετικών μορφών τουρισμού, όπως ο χειμερινός.

διαβάστε ακόμα

Δήμος Σίφνου: Ποιες παραλίες προτείνονται για συμμετοχή στο πρόγραμμα προσβασιμότητας
Δύο ενδιαφέρουσες εκθέσεις στο Μουσείο Πόλης του Βόλου
Βρετανικός τουρισμός 2024 | Η Ελλάδα κορυφαίος προορισμός στον κόσμο με την καλύτερη σχέση ποιότητας - τιμής
Ένωση Ξενοδόχων | Τοπική συνάντηση των ξενοδοχείων πόλεως Ρόδου
Η Τουρκία περιμένει 7 εκ. γερμανούς τουρίστες
Τουρισμός | Η FTI ακυρώνει όλα τα ταξίδια έως και τις 5 Ιουλίου | Αίτηση πτώχευσης και από την BigXtra Touristik
Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου | MAZOHA | PLAYGROUND 260 - 11 Ιουνίου 2024
Οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις στο στόχαστρο του κυβερνοεγκλήματος
ΜΑΙΧ | Πρόγραμμα κινητικότητας σπουδαστών ERASMUS+
«Thessaly Evros Pass»: Πρόγραμμα 4,45 εκατ. ευρώ για τις περιοχές Θεσσαλίας και Έβρου που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές