GTAC: 25 εκατ. νέες θέσεις εργασίας στον τουρισμό την επόμενη 10ετία

02-10-15 | ΚΟΣΜΟΣ

Κατά τη διάρκεια των επόμενων δέκα ετών, ο τομέας των ταξιδίων και του τουρισμού εκτιμάται ότι θα δημιουργήσει 25 εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας άμεσα και έμμεσα θα στηρίξει τη δημιουργία 80 εκατομμυρίων νέων θέσεων εργασίας σε όλο τον κόσμο.

Το πιο σημαντικό, βεβαίως, είναι ότι τα ταξίδια και ο τουρισμός δημιουργούν θέσεις απασχόλησης σε όλα τα επίπεδα της κοινωνίας. Απασχολεί ένα υψηλότερο ποσοστό  γυναικών και νέων από το σύνολο της οικονομίας και παρέχει θέσεις εργασίας σε αγροτικές και απομακρυσμένες περιοχές σε όλο τον κόσμο όπου οι ευκαιρίες απασχόλησης διαφορετικά δεν θα υπήρχαν.

Αυτόν ακριβώς τον σημαίνοντα ρόλο του τουρισμού στη δημιουργία θέσεων εργασίας υπογραμμίζει η Global Travel Association Coalition (GTAC), που εκπροσωπεί τους κορυφαίους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς στην ταξιδιωτική και τουριστική βιομηχανία, ενόψει της συνάντησης αυτή την εβδομάδα των υπουργών Τουρισμού των G20  στην Αττάλεια της Τουρκίας.

Η GTAC δημιουργήθηκε για να προωθήσει την καλύτερη κατανόηση του ρόλου του Τουρισμού ως κινητήρια δύναμη της οικονομικής ανάπτυξης και της απασχόλησης. Αποτελείται από το Διεθνές Συμβούλιο Αεροδρομίων (ACI), την Διεθνή Ένωση Κρουαζιέρας (CLIA), την Διεθνή Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών (IATA), την Διεθνή  Οργάνωση Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO), την Τουριστική Ένωση Ασίας -Ειρηνικού PATA, το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF), τον Παγκόσμιο  Οργανισμό Τουρισμού (UNWTO) και το World Travel & Tourism Council (WTTC).

Τα ταξίδια και τουρισμός είναι ένας σημαντικός παγκόσμιος εργοδότης. Ο τομέας προβλέπεται να υποστηρίξει πάνω από 280 εκατομμύρια θέσεις εργασίας σε όλο τον κόσμο κατά τη διάρκεια του 2015, ή μια στις έντεκα θέσεις εργασίας στον πλανήτη.

Ο David Scowsill, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος του World Travel & Tourism Council, μιλώντας εξ ονόματος της GTAC, δήλωσε:

«Ο τομέας μας δημιουργεί θέσεις εργασίας σε διάφορα επίπεδα δεξιοτήτων και σε περιοχές όπου οι άλλες ευκαιρίες απασχόλησης είναι λιγοστές. Αυτός είναι ο λόγος που η «Επένδυση στο Ανθρώπινο Δυναμικό» είναι ένας από τους τέσσερις βασικούς πυλώνες της Ατζέντας GTAC για την ανάπτυξη.

»Στο πλαίσιο αυτό,η  GTAC συγχαίρει τους Υπουργούς Τουρισμού της G20, που έβαλαν ψηλά στην ημερήσια διάταξη το θέματης απασχόλησης και των θέσεων εργασίας, που δημιουργεί ο τουρισμός. Τα ταξίδια και τουρισμός έχουν  τεράστια θετική επίδραση στην καθημερινότητα των ανθρώπων. 

»Οι προβλέψεις μας για εξαιρετική ανάπτυξη νέων θέσεων εργασίας την επόμενη 10ετία αποτελούν πρόκληση για ενεργοποίηση του ταλέντου στην αγορά εργασίας, ώστε να καλυφτεί η ζήτηση σε όλους τους τομείς που αντιπροσωπεύει η GTAC.

"Ενθαρρύνουμε τις κυβερνήσεις και τις ιδιωτικές εταιρείες να διαδραματίσουν πλήρως το ρόλο τους στη στήριξη του τομέα και στην εφαρμογή των πολιτικών που προωθούν την ενεργητική και την προσεκτική διαχείριση ταλέντων. Αυτό θα βοηθήσει να διασφαλιστεί ότι θα επιτευχθεί το πλήρες δυναμικό του κλάδου, δεδομένου ότι πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι χωρίς τη συμμετοχή αυτή ο τομέας θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει 14 εκατομμύρια λιγότερους ανθρώπους, στερώντας 610 δις. δολάρια από το παγκόσμιο ΑΕΠ κατά την επόμενη 10ετία.

"Η αποτυχία ενός σωστού προγραμματισμού για τις απαιτήσεις σε όλο το φάσμα των θέσεων εργασίας οδηγεί σε μείωση της ανάπτυξης, μείωση των επενδύσεων, μείωση στην καινοτομία και εν τέλει μείωση της ανταγωνιστικότητας - και για τις χώρες και για τις εταιρείες. Η GTAC και τα μέλητης συνεργάζονται στην ανταλλαγή ερευνών και βέλτιστων πρακτικών, όταν πρόκειται για ευκαιρίες, τις θέσεις εργασίας και την απασχόληση. Χρειαζόμαστε τις σωστές πολιτικές, προγράμματα και συνεργασίες, για να εξασφαλιστεί ότι το εργατικό δυναμικό του μέλλοντος θα γνωρίζει για τις ευκαιρίες στον τομέα μας, και θα έχει τις κατάλληλες δεξιότητες και τις γνώσεις για να υποστηρίξει τη μελλοντική ανάπτυξη»

διαβάστε ακόμα

Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ
MyCoast: | Η νέα ψηφιακή εφαρμογή για την τήρηση της νομιμότητας σε αιγιαλό και παραλίες
Τουρισμός | "Διασκεδάστε με σεβασμό" στις Βαλεαρίδες Νήσους - η νέα καμπάνια για υπευθυνότητα των τουριστών
Έρευνα: Μεγαλώνει το «παράθυρο» κρατήσεων στα ταξίδια – Η Ευρώπη πρωταθλήτρια