Τουρκία: Στους 10 κορυφαίους προορισμούς ιατρικού τουρισμού το 2014

19-07-15 | ΚΟΣΜΟΣ

Στους 10 πιο δημοφιλείς προορισμούς ιατρικού τουρισμού του κόσμου αναδεικνύεται η Τουρκία, με περισσότερους από μισό εκατομμύριο τουρίστες να επισκέπτονται τη χώρα για ιατρικό σκοπό το 2014, σύμφωνα με στοιχεία που συγκέντρωσε το Πρακτορείο Anadolu από την Ένωση Ταξιδιωτικών Γραφείων (TÜRSAB), το Υπουργείο Υγείας και ιδιωτικές κλινικές.

Το 2010 η Τουρκία είχε 109.000 ιατρικούς επισκέπτες και ο αριθμός αυτός έφτασε στους 583.000 το προηγούμενο έτος, κυρίως λόγω της αύξησης του αριθμού των τουριστών από τη Λιβύη, το Ιράκ και τη Γερμανία.

Εάν υπολογιστούν και οι επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής ο αριθμός των ιατρικών τουριστών προσεγγίζει τους 700.000, σύμφωνα με τους εκπροσώπους του τομέα.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του Συνδέσμου Ιατρικού Τουρισμού Zeki Hoze, συνολικά 30 εκατομμύρια άνθρωποι ταξιδεύουν κάθε χρόνο για να λάβουν ιατρική περίθαλψη σε όλο τον κόσμο και ξοδεύουν πάνω από $ 150 δισεκατομμύρια, παράγοντας σχεδόν έξι φορές υψηλότερη προστιθέμενη αξία από ό, τι ο κλασικός τουρισμός κατά μέσο όρο.

Η Τουρκία, τονίζει, είναι πλέον ένας από τους 10 κορυφαίους ιατρικούς προορισμούς στον κόσμο από 17η πριν από πέντε χρόνια.

Οι ΗΠΑ και η Γερμανία ήταν οι πιο δημοφιλείς ιατρικοί προρισμοί στον κόσμο πέρυσι, και ακολουθούν η Ινδία, η Μαλαισία, η Κούβα, το Βέλγιο και η Πολωνία.

Όπως αναφέρει ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ανάπτυξης του ιατρικού τουρισμού, Levent Bas, η ραγδαία ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού στην Τουρκία οφείλεται στα κρατικά κίνητρα, ενώ το 50-70% των προωθητικών δράσεων υποστηρίζονται από το κράτος, που καλύπτει και μέρος του κόστους του αεροπορικού εισιτηρίου.

"Η Τουρκία είναι ο καλύτερος προορισμός ιατρικού τουρισμού μετά τις ΗΠΑ και τη Γερμανία σε ποιότητα υπηρεσιών. Πολλά κέντρα υγείας στην Κωνσταντινούπολη κάνουν τώρα σχεδόν το ήμισυ των εσόδων τους από ξένους ασθενείς τους », δήλωσε ο Bas.  

Οι Ευρωπαίοι επσικέπτονται την Τουρκία για οφθαλμολογική περίθαλψη, οδοντιατρική θεραπεία, πλαστική χειρουργική, μεταμόσχευση μαλλιών και τεχνητή γονιμοποίηση. Οι Ιρακινοί και οι Λίβυοι επιλέγουν την Τουρκία γιατί δεν μπορούν να βρουν την κατάλληλη ιατρική περίθαλψη στις χώρες τους και η Τουρκία είναι γεωγραφικά κοντά στις χώρες τους. Άνθρωποι από το Κουβέιτ, το Κατάρ και τη Σαουδική Αραβία, ωστόσο, προτιμούν τη Γερμανία για ιατρικούς λόγους και όχι την Τουρκία, είπε.  

Το Υπουργείο Υγείας της Τουρκίας σκοπεύει να αυξήσει τον αριθμό των ιατρικών τουριστών σε 2.000.000 έως το 2023, εισάγοντας αφορολόγητες ζώνες υγειονομικής περίθαλψης, ειδικά σχεδιασμένες για τους αλλοδαπούς ασθενείς. 

 

 

 

διαβάστε ακόμα

Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός