Απειλή απαγωγής παιδιών σε ξενοδοχείο της Κύπρου

18-06-15 | ΚΟΣΜΟΣ

Τουρίστες από το Ην. Βασίλειο (κυρίως σκωτσέζοι) και την Ιρλανδία αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το ξενοδοχείο Anastasia Beach Complex κοντά στον Πρωταρά της Κύπρου, όπου διέμεναν, έπειτα από περιστατικό κατά το οποίο άγνωστοι το βράδυ της Τρίτης επιχείρησαν να απαγάγουν τρία παιδιά που έμεναν στο συγκρότημα. Οι τουρίστες που διέμεναν στο ξενοδοχείο μεταφέρθηκαν για λόγους ασφαλείας στο κοντινό Pathos.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιρλανδικής Mirror, έπειτα από την ενημέρωσή του σχετικά με το γεγονός, ο τουρ οπερέιτορ Thomas Cook έχει απομακρύνει περί τους 120 ιρλανδούς και βρετανούς τουρίστες από το ξενοδοχείο, για λόγους ασφαλείας.

Τα παιδιά που επιχειρήθηκε να απαχθούν ήταν κάτω των 10 ετών. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας τουρίστας είδε έναν άνδρα και μια γυναίκα να οδηγούν τα παιδιά σε ένα αυτοκίνητο και επενέβη. Οι φερόμενοι ως δράστες της απαγωγής, οι οποίοι πιστεύεται ότι είναι Ρουμάνοι, συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο ξενοδοχείο για να μεταφερθούν στη συνέχεια στο τοπικό αστυνομικό τμήμα.

Ο 28χρονος Greg Letford, πατέρας δύο παιδιών από την πόλη Dundee της Σκωτίας, είπε: «Το ζευγάρι αυτό των Ρουμάνων οδηγούσαν τα δύο μικρά παιδιά σε ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο, ενώ ένα τρίτο άτομο κρατούσε ένα τρίτο παιδί στον τοίχο και ήταν έτοιμος να φύγει. Κάποιος είδε τι επρόκειτο να συμβεί στη συνέχεια και το σταμάτησε. Αν δεν το έκανε, τα παιδιά αυτά θα είχαν απαχθεί. Ένας από τους άνδρες (απαγογείς) ξέφυγε και ακούσαμε ότι αυτοκίνητο με το οποίο είχαν σχεδιάσει να απαγάγουν τα παιδιά συνετρίβη λίγα μέτρα πιο κάτω. Όταν η αστυνομία έφτασε στο σημείο, παρέλαβε τους υπόπτους και τους οδήγησε σε ένα γραφείο εντός του ξενοδοχείου, ενώ στο φουαγιέ είχε συγκεντρωθεί κόσμος – περί τα 60-70 άτομα ήταν πραγματικά εξοργισμένοι με το συμβάν. Επικράτησε χάος. Η αστυνομία στη συνέχεια τους οδήγησε σε ένα βαν».

Εκπρόσωπος τύπου της Thomas Cook επιβεβαίωσε τη σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίστηκε το περιστατικό. Όπως είπε, «η Thomas Cook έχει ζητήσει την ύπαρξη αυξημένων και άμεσων μέτρων ασφαλείας στο ξενοδοχείο. Η ασφάλεια των πελατών μας είναι πάντα προτεραιότητα για εμάς και με το που ενημερωθήκαμε σχετικά με το περιστατικό θέσαμε σε λειτουργία την έμπειρη ομάδα μας προκειμένου να παρέχει την απαραίτητη στήριξη στους πελάτες μας. Ενώ τέτοιου είδους περιστατικά είναι εξαιρετικά σπάνια, θα θέλαμε να διαβεβαιώσουμε όλους τους πελάτες μας ότι το λάβαμε πολύ σοβαρά και συνεχίζουμε να εργαζόμαστε στενά με τις τοπικές αρχές».

 

διαβάστε ακόμα

Wyndham Hotels & Resorts: Ισχυρό α’ τρίμηνο με ρεκόρ νέων και υπό κατασκευή δωματίων
Πρώην δήμαρχος Βενετίας προς τουρίστες: «Μην πληρώνετε τον φόρο εισόδου στην πόλη»
Έρευνα | Τα καλύτερα και χειρότερα αεροδρόμια στην Ελλάδα, σύμφωνα με τους χρήστες της Google
Ανοίγει την 1η Μαΐου το νέο πολυτελές Amyth of Mykonos | Super Paradise
Ο νέος γενικός διευθυντής του Eliamos Villas Hotel & Spa στην Κεφαλονιά
Oceania Cruises: Πολυάριθμα νέα δρομολόγια κρουαζιέρας σε Αθήνα και Ελληνικά νησιά το 2025
Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι για το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους»
Τουρισμός | Η Ελλάδα στο top 10 των ευρωπαϊκών προορισμών, που θα επισκεφτούν φέτος οι Αυστραλοί
Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας | Τουριστική Προβολή στη Βαρσοβία και το Βελιγράδι
Όμιλος Jet2.com και Jet2holidays | Έκρηξη κρατήσεων για το 2025 από το αεροδρόμιο του Μπόρνμουθ - Η Ρόδος στο top5