Στη Ρόδο το 6ο Διεθνές Συνέδριο του Οικουμενικού Πατριαρχείου

14-08-25 | ΕΚΘΕΣΕΙΣ / ΣΥΝΕΔΡΙΑ

Με κεντρικό θέμα «Προσεγγίζοντας την Υγεία και πλησιάζοντας τον Πάσχοντα», η Ρόδος θα φιλοξενήσει από τις 29 Οκτωβρίου έως τις 2 Νοεμβρίου 2025 το 6ο Διεθνές Συνέδριο του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την Ποιμαντική Διακονία στο χώρο της Υγείας.

Κορυφαίοι θεολόγοι, επιστήμονες υγείας και κοινωνικοί λειτουργοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα εξετάσουν τι σημαίνει «υγιής κοινωνία» στην παρούσα, ιστορικά κρίσιμη, συγκυρία και ποιος είναι ο ρόλος της Εκκλησίας στη στήριξη των πιο ευάλωτων μελών της.

Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στην υποστήριξη της Τρίτης Ηλικίας και των φροντιστών τους, καθώς και στην ανάπτυξη δικτύου εθελοντών που θα μπορούν να συμπαραστέκονται στους ηλικιωμένους στο οικείο τους περιβάλλον. 

Στο επίκεντρο  θα βρεθεί επίσης η ποιμαντική και πρακτική συμπαράσταση σε ασθενείς που αντιμετωπίζουν σοβαρές και χρόνιες παθήσεις, με στόχο την ανακούφιση, την ανθρώπινη επαφή και την ενίσχυση της αξιοπρέπειας.

διαβάστε ακόμα

A.Φιορεντίνος | Ελλάδα πιο φιλική στους τουρίστες με επενδύσεις 380 εκατ. ευρώ σε υποδομές
Προβολή της Πάρου, της Σύρου και της Κιμώλου στην Ολλανδία
Εκδήλωση | «Το μέλλον και το παρόν της κρουαζιέρας στον Άγιο Νικόλαο»
2ο Ημερήσιο Γυμνάσιο Ελληνικού “Έλλη Αλεξίου” | Γέφυρα αλληλεγγύης με τη Σίκινο την 28η Οκτωβρίου
SEAJETS | Aπό το Μαντούδι στις Σποράδες και τον Βόλο και τον Οκτώβριο
Τα ανεξάρτητα ξενοδοχεία της Ευρώπης είχαν το καλοκαίρι αύξηση κρατήσεων και πρόσθετων εσόδων
WTTC: Έλλειψη 43 εκατ. εργαζομένων στον Τουρισμό έως το 2035
Ο «Φάρος» ρίχνει... φως στον πρώτο εθνικό super-computer
British Airways | 850.000 θέσεις προς Ελλάδα το 2025, ενισχύοντας τη χειμερινή περίοδο
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην έκθεση IFTM Top Resa στο Παρίσι