Η ελληνική Salty Bag σχεδιάζει τις τσάντες των συνέδρων του TEDxAthens

05-11-14 | ΕΚΘΕΣΕΙΣ / ΣΥΝΕΔΡΙΑ

Στην πρώτη ελληνική εταιρία upcycling Salty Bag απευθύνθηκε το TEDxAthens για τη σχεδίαση ενός νέου μοντέλου τσάντας ειδικά για τους συνέδρους της φετινής διοργάνωσης.

Ο Στρατής Ανδρεάδης, ο Σπύρος Ντάικος και η Χρύσα Χαλικιοπούλου, συνιδρυτές της Salty Bag, αποδέχτηκαν την πρόκληση να χρησιμοποιήσουν άλλο υλικό πέραν των ιστιοπλοϊκών πανιών, και έπειτα από σχετική έρευνα κατέληξαν στα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν στο φεστιβάλ πειραματικής αρχιτεκτονικής HELLAΣΤΟCK. 

Για την κατασκευή των τσαντών, 5.000 τ.μ. υλικού οικοδομικών μεγασάκων μετατράπηκαν, με το design της Χρύσας Χαλικιοπούλου και της ομάδας Salty Bag, σε tote bags με το χαρακτηριστικό σήμα C που είναι το μόττο του φετινού TEDxAthens: C for Conclusions. 

Η κάθε τσάντα, creatively upcycled by Salty Bag, θα έχει το δικό της QR code που θα παραπέμπει στην ιστορία του υλικού. 

Μάλιστα, όπως και για κάθε τσάντα της εταιρείας η ιστορία είναι αναπόσπαστο κομμάτι του τελικού προϊόντος: σε αυτήν την περίπτωση το υλικό κατασκευάστηκε στην Ελλάδα από τα ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ, ταξίδεψε στην Αθήνα για να χρησιμοποιηθεί στο πλαίσιο του διαγωνισμού αρχιτεκτονικής και να μετατραπεί σε μία «αιωρούμενη πόλη» και στη συνέχεια ανακυκλώθηκε από την ομάδα της Salty Bag στο πλαίσιο της συνεργασίας τους με το TEDxAthens.

Ο Στρατής Ανδρεάδης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η ιστορία της αιωρούμενης πόλης και η αξιοποίηση ενός πρωτόγνωρου υλικού αποτέλεσαν για εμάς, πρόκληση. Ο συνδυασμός των δύο ωστόσο, ταυτίζεται με τη φιλοσοφία και τους πάγιους στόχους της Salty Bag κι έτσι η πρόκληση αυτή έγινε πηγή έμπνευσης για μία τσάντα υψηλής αισθητικής και στοχευμένης σχεδίασης». 

Το μοντέλο Salty Bag TEDx θα δίνεται δωρεάν στους συνέδρους του TEDxAthens  2014 που θα λάβει χώρα στις 15 Νοεμβρίου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, ενώ όπως δήλωσε ο Σπύρος Ντάικος, όλη η ομάδα της Salty Bag μας προετοιμάζει για πολλές νέες εκπλήξεις μέσα στο 2015.

 

διαβάστε ακόμα

Πράσινο φως στην πρόταση της ΤΕΜΕΣ για ίδρυση Διεθνούς Σχολής Τουρισμού και Γαστρονομίας στην Καλαμάτα
Δύο Ελληνικές παραλίες στις 50 καλύτερες στον κόσμο για το 2024 – 7 κορυφαίες στην Ευρώπη
Η τηλεργασία «απειλεί» καντίνες και κυλικεία
Σε ψηφιακή αποτύπωση το «Πολιτιστικό Καλεντάρι Πιερίας»
BTW | Επιπτώσεις στη γερμανική οικονομία από την αύξηση του αεροπορικού φόρου
Ponant: Κρουαζιέρες στα Ελληνικά νησιά με αναχώρηση από Αθήνα
19,5 εκατ. θέσεις, που καλύπτουν 47 χώρες, διαθέτει το 2024 η AEGEAN
Γερμανικός Τύπος | Ελλάδα: Εξαήμερο κατά των ελλείψεων εξειδικευμένου δυναμικού;
Τουρκικός τουρισμός | +13,2% οι αφίξεις, +5,4% τα έσοδα το α' τρίμηνο
FootGolf με τη συμμετοχή των Euro 2004 Legends στο Porto Carras Pro-Am Aegean Mini Tour