Πάνω από 2.000 επισκέπτες στην 29η έκθεση «Kosmima»

22-10-14 | ΕΚΘΕΣΕΙΣ / ΣΥΝΕΔΡΙΑ

Αυξημένος κατά 14% και 20% ήταν ο αριθμός των γενικών (2.000 σύνολο) και των εμπορικών επισκεπτών αντίστοιχα, που βρέθηκαν στην 29η διεθνή έκθεση Κοσμήματος, Ωρολογιών, Πολύτιμων Λίθων, Μηχανημάτων, Εξοπλισμού «Kosmima» που πραγματοποιήθηκε από τις 18 έως τις 20 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Οι ξένοι εμπορικοί επισκέπτες της έκθεσης προέρχονται από την Ουγγαρία, την Αλβανία, τη Βουλγαρία, την Κύπρο, την Τσεχία, την ΠΓΔΜ, την Ιορδανία, τον Λίβανο, τη Ρωσία, τη Σερβία, την Τουρκία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Ουκρανία και ο αριθμός τους ήταν αυξημένος κατά 116% σε σχέση με την προηγούμενη διοργάνωση.

Οι εκθέτες της αυξήθηκαν κατά 17,5% και η εκθεσιακή επιφάνεια κατά 24%. Ειδικότερα, οι εκθέτες ανήλθαν σε 98, ενώ τα τ.μ. που καλύφθηκαν ήταν 1.800. Οι άμεσοι ξένοι εκθέτες προήλθαν από την Ισπανία και τη Γερμανία, ενώ έμμεσα εκπροσωπήθηκαν και οίκοι από τη Βρετανία, την Αυστρία, τη Γερμανία, την Ελβετία, τις ΗΠΑ και το Χονγκ Κονγκ.

Στο πλαίσιο της 29ης Kosmima πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Αργυροχρυσοχόων Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών (ΠΟΒΑΚΩ) και ο 25ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Σχεδίου Κοσμήματος, με θέμα «Συμβολίζοντας τη μοναδικότητα». Για τις εντυπωσιακές δημιουργίες απονεμήθηκαν 3 βραβεία και 5 έπαινοι στην κατηγορία Α’, σπουδαστών σχολών αργυροχρυσοχοΐας και ένας έπαινος στην κατηγορία Β’, επαγγελματιών αργυροχρυσοχοΐας. 

Το επόμενο ραντεβού για τον κλάδο του κοσμήματος έχει προγραμματιστεί για την «Ελλήνων Κόσμημα», την οποία διοργανώνει η ΔΕΘ-Helexpo από τις 28 Φεβρουαρίου έως τις 2 Μαρτίου του 2015 στην Αθήνα, και ήδη οι συμμετοχές παρουσιάζουν αύξηση.

 

διαβάστε ακόμα

Ξενοδοχεία | Ισχυρός επενδυτικός προορισμός η Αθήνα - για πρώτη φορά στο top10 των προτιμώμενων ευρωπαϊκών πόλεων
Ν.Χαρδαλιάς | Τουρισμός πολυτελείας: Συνεργασία της Αθήνας- Αττικής με το Ντουμπάι
Εορταστικό χωριό το Πεδίο του Άρεως από τα ερχόμενα Χριστούγεννα
Ευρωπαϊκός τουρισμός 2024 | Ποια σύννεφα σκιάζουν την ανάκαμψη - ETC: +14,3% οι ταξιδιωτικές δαπάνες
Φεστιβάλ Comic Con στη Θεσσαλονίκη
12ος Ποδηλατικός Γύρος Πεδιάδας
21η Ιππική Συνάντηση Μεσσαράς στο Ηράκλειο Κρήτης
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τραμπολίνο στην Αμαλιάδα
Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA) | Η Ελλάδα υποδέχεται πανέτοιμη τους τουρίστες
Γαλάζια Σημαία 2024 | Πρωταθλήτρια επί 30 χρόνια η Ισπανία- δεύτερη η Ελλάδα