Οι ηγέτες της παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας στο συνέδριο fvw στην Κολωνία (23-24 Σεπτεμβρίου)- ομιλητής και ο Α.Ανδρεάδης

20-09-14 | ΕΚΘΕΣΕΙΣ / ΣΥΝΕΔΡΙΑ

Τα σχέδια της Google στην τουριστική βιομηχανία, οι αμφιλεγόμενες φορολογικές απαιτήσεις και η στρατηγική της TUI για το μέλλον, αποτελούν τρία από τα φλέγοντα ζητήματα που θα συζητηθούν από κορυφαία εκτελεστικά στελέχη, από τη γερμανική και την παγκόσμια τουριστική βιομηχανία – μεταξύ των οποίων είναι και ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, Ανδρέας Ανδρεάδης - κατά τη διάρκεια του συνεδρίου του fvw στην Κολωνία, που πραγματοποιείται στις 23 και 24 Σεπτεμβρίου.

Στο συνέδριο, το οποίο προσφέρει μεγάλες δυνατότητες γνωριμιών, το παρόν θα δώσει και ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ, κ. Ανδρέας Ανδρεάδης, ο οποίος θα μιλήσει για την πορεία εξόδου της Ελλάδας από την κρίση. Οι κ.κ. Christan Bärwind της Google και Norbert Fiebig της DRV είναι από τις πρόσφατες προσθήκες στο σύνολο των ομιλητών οι οποίοι θα κάνουν τις εισηγήσεις τους κατά τις δύο ημέρες της διοργάνωσης. 

Ο κ. Bärwind είναι επικεφαλής του Ταξιδιωτικού Τμήματος της Google Γερμανίας και θα δεχθεί ερωτήσεις σχετικά με τα σχέδια της μεγαλύτερης μηχανής αναζήτησης του κόσμου στο διαδίκτυο, τα οποία άπτονται της τουριστικής βιομηχανίας, και ειδικά για την επέκταση της υπηρεσίας Hotel Finder και τα σχέδια που υπάρχουν για συνεργασίες της εταιρίας με τουρ οπερέιτορ. 

Ο κ. Fiebig, ως πρόεδρος της γερμανικής ένωσης ταξιδίων (German Travel Association), θα αναφερθεί στις οικονομικές απειλές από την επιβολή φορολογίας στις πληρωμές που έχουν καταβληθεί από πολύ νωρίς ώστε να εξασφαλίσουν καλές πληρότητες στα ξενοδοχεία.

Κεντρικός ομιλητής στο φετινό συνέδριο του fvw είναι ο διευθύνων σύμβουλος της TUI AG, Fritz Joussen, ο οποίος έχει ενεργό ρόλο στην επιχειρούμενη συγχώνευση των TUI AG και TUI Travel. Ο κ. Joussen θα θίξει το «πώς οι τουριστικοί όμιλοι μπορούν να γίνουν επιτυχημένοι στον ψηφιακό κόσμο». Κορυφαίος ομιλητής για την πρώτη ημέρα του Συνεδρίου είναι και ο επικεφαλής της Booking.com σε  Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική, Peter Verhoeven, ο οποίος θα επιχειρήσει να εξηγήσει «πώς τα portal των ξενοδοχείων αλλάζουν τον τουρισμό σε παγκόσμιο επίπεδο».

Φέτος, θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στους προορισμούς με μια συνεδρίαση η οποία θα διερευνήσει τις κυρίαρχες τάσεις στους 4 δημοφιλέστερους προορισμούς των Γερμανών. Ο πρόεδρος της αιγυπτιακής Orascom Development, Samih Sawiris θα κάνει αναφορά στις εξελίξεις στην Αίγυπτο αναλύοντας παράλληλα την επένδυσή του στον γερμανικό τουρ οπερέιτορ FTI και το δίκτυο τουριστικών πρακτόρων RT Group. 

Ο πρωτοπόρος σε θέματα τουρισμού στην Τουρκία, κ. Vural Öger, θα θίξει το αν η χώρα του έχει φτάσει τα όρια ανάπτυξής της, ενώ ο ειδικός στον ισπανικό τουρισμό, Álvaro Middelmann, θα εξετάσει πώς η Ισπανία μπορεί να υπερασπίσει τη ηγετική της θέση. 

Οι τάσεις στο ηλεκτρονικό εμπόριο, οι στρατηγικές της Lufthansa και της Ryanair, ο τουρισμός πολυτελείας, τα μεγάλα μεγέθη της τουριστικής βιομηχανίας και το μάρκετινγκ του brand, αποτελούν άλλα σημαντικά ζητήματα τα οποία θα τεθούν στο τραπέζι. 

Το ετήσιο Συνέδριο, που διαθέτει συγχρονισμένη διερμηνεία στα Αγγλικά και τα Γερμανικά, πέρυσι προσέλκυσε 2.500 στελέχη σε ρόλο λήψης αποφάσεων από τη Γερμανία και το εξωτερικό.

Στο μεταξύ, περί τις 80 εμπορικές ονομασίες από όλο τον κόσμο στο χώρο της τεχνολογίας και προμηθευτές, πρόκειται να παρουσιάσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους στη συνοδευτική έκθεση Travel Expo, ενώ η παράλληλη διοργάνωση που απευθύνεται τουριστικούς πράκτορες της Γερμανίας θα καλύψει ένα ευρύ φάσμα ζητημάτων που άπτονται των πωλήσεων και του μάρκετινγκ. 

Το απόγευμα της πρώτη ημέρας του Συνεδρίου, διοργανώνεται το  Bahn Party, το οποίο προσφέρει ευκαιρίες δικτύωσης και γνωριμιών με επαγγελματίες της γερμανικής τουριστικής βιομηχανίας.

Δηλώσεις συμμετοχών εδώ.

 

διαβάστε ακόμα

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο