T. Ριφάι/ ITB: Ο τουρισμός γέφυρα αμοιβαίας κατανόησης

08-03-17 | ΕΚΘΕΣΕΙΣ / ΣΥΝΕΔΡΙΑ

O τουρισμός μπορεί να μεταμορφώσει τον κόσμο μας και να βοηθήσει στην καλύτερη κατανόηση ενός κόσμου που βιώνει έλλειμμα ανεκτικότητας, δήλωσε ο γ.γ. του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, Ταλέμπ Ριφάι μιλώντας στην τελετή έναρξης της εφετινής διοργάνωσης της διεθνούς τουριστικής έκθεσης ΙΤΒ του Βερολίνου.

«Ζούμε τους χειρότερους και τους καλύτερους καιρούς. Καιρούς κατά τους οποίους ξυπνάμε κάθε δεύτερη ημέρα με την απειλή της τρομοκρατίας στο σκαλοπάτι μας και τους μεγάλους αριθμούς της ανεργίας. Καιρούς απομόνωσης και λανθασμένων ενεργειών όπως οι απαγορεύσεις στα ταξίδια, οι οποίες δεν προάγουν την ασφάλεια αλλά, αντίθετα, προκαλούν εντάσεις. Παρά όλες αυτές τις περίπλοκες προκλήσεις, παρά τις ενέργειες εναντίον της ελευθερίας ταξιδίων, η δύναμη του τουρισμού συνεχίζει να λάμπει μέσα στο σκοτάδι», δήλωσε ο κ. Ριφάι.

Επικαλούμενος τον γ.γ. των Ηνωμένων Εθνών, Antonio Guterres, είπε: «Πέρα από τα μετρήσιμα οφέλη του τουρισμού, αυτός αποτελεί και μια γέφυρα πιο αμοιβαίας κατανόησης ανάμεσα στους ανθρώπους».

Αναφέρθηκε ακόμα στην κήρυξη του 2017 ως Διεθνούς Έτους Βιώσιμου Τουρισμού για την Ανάπτυξη από τα Ηνωμένα  Έθνη, ως ξεκάθαρη αναγνώριση της πιθανής συμβολής του τουρισμού στις κοινωνικές διεργασίες, την ισότητα, την ευημερία και την ειρήνη καθώς και στην ανάγκη να τεθεί ο τουρισμός στην πρώτη γραμμή της Ατζέντας 2020 για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη.

διαβάστε ακόμα

Aldemar: Νέα εποχή με ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα και επενδυτική στροφή στην Ηλεία
Ο γ.γ. του ΕΟΤ Ανδρέας Φιορεντίνος μιλά στο Tornos News για τη νέα εποχή του ελληνικού τουρισμού
Αποφάσεις για 7 ξενοδοχεία σε Χανιά, Ηράκλειο, Νάουσα, Σπάρτη, Σάμο, Ρόδο και Κω
Το Ozempic εκτός από την όρεξη, «κόβει» και τη δαπάνη για το φαγητό 
Πληρωμές επιχορηγήσεων για ξενοδοχειακές επενδύσεις σε Μύκονο, Ρόδο και Κεφαλονιά
Ρόδος - Διαγωνισμός για μίσθωση 9 μεσαιωνικών ανεμόμυλων | Χρήση ως κατάλυμα και πολιτιστικός χώρος
Ρέθυμνο – Chongqing Κίνας: Μνημόνιο συνεργασίας για τον πολιτισμό και την ανάπτυξη
Καταδυτικό Πάρκο Σταλίδας: Η Κρήτη βουτά το 2026 στο μέλλον του θαλάσσιου τουρισμού | Ο Ευάγγελος Καρκανάκης στο T.N.
Έξι λύσεις και δύο μετατροπές εταιρειών ενέκριναν τα αρμόδια Επιμελητήρια
Ελλάδα | Χρυσή εποχή για την κρουαζιέρα - Εθνικό σύστημα “Berth Allocation”: Ο Απ.Καμαρινάκης (ΕΛΙΜΕ) στο T.N.