ΠΟΤ: Συνέδριο για τους έξυπνους προορισμούς στην Ισπανία

13-02-17 | ΕΚΘΕΣΕΙΣ / ΣΥΝΕΔΡΙΑ

To πρώτο Παγκόσμιο Συνέδριο για τους Έξυπνους Προορισμούς θα πραγματοποιηθεί στις 15-17 Φεβρουαρίου στη Μούρθια της Ισπανίας.

Το συνέδριο συνδιοργανώνουν ο Παγκόσμιος  Οργανισμός Τουρισμού (ΠΟΤ), το Υπουργείο Ενέργειας, Τουρισμού και Ψηφιακής Ατζέντας της Ισπανίας και η περιοχή της Μούρθια.

Στόχοι του θα είναι η αναβάθμιση και διαμόρφωση του τουριστικού μοντέλου του 21ου αιώνα, με βάσεις στην καινοτομία, την τεχνολογία, τη βιωσιμότητα και την προβασιμότητα.

Λίγες εβδομάδες μετά την έναρξη του Διεθνούς Έτους Βιώσιμου Τουρισμού για την Ανάπτυξη, η Μούρθια έλαβε τη σκυτάλη για να προσφέρει μια πλατφόρμα στο πλαίσιο της οποίας θα διεξαχθούν συζητήσεις για βασικά ζητήματα της παγκόσμιας ατζέντας του κλάδου, όπως η καινοτομία, η τεχνολογία, η βιωσιμότητα και η προσβασιμότητα.  

Το Συνέδριο για τους Έξυπνους Προορισμούς θα φέρει σε επαφή κυβερνητικούς εκπροσώπους, οντότητες του ιδιωτικού τομέα, ερευνητές και ακαδημαϊκούς καθώς και τεχνολογικά κέντρα. Ανάμεσα στα θέματα που θα συζητηθούν είναι οι ψηφιακές εφαρμογές που καθιστούν εφικτή την προσφορά ολοένα και πιο εξατομικευμένων και προσωποποιημένων υπηρεσιών και τη διαφοροποίηση των τουριστικών προορισμών, στοιχεία που προσφέρουν προστιθέμενη αξία διατηρώντας παράλληλα το φυσικό, κοινωνικό και πολιτισμικό περιβάλλον.

Οι θεματικές αυτές, που αποτελούν προτεραιότητες του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, καθορίζουν τον τουρισμό του 21ου αιώνα: αφοσίωση στα οικοσυστήματα, την τοπική κουλτούρα και την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη, επισήμανε ο γ.γ. του ΠΟΤ, κ. Ταλέμπ Ριφάι.

Θα είναι αδύνατο να κεφαλοποιηθούν οι δυνατότητες του τουρισμού σε τομείς όπως η δημιουργία θέσεων εργασίας και η κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη εάν δεν δεσμευσθούμε και δεν κινηθούμε στην κατεύθυνση των βιώσιμων πρακτικών που σέβονται το περιβάλλον και τις τοπικές κοινωνίες, υπογράμμισε ο κ. Ριφάι.

Το Συνέδριο περιλαμβάνει μια ακαδημαϊκή ενότητα στην οποία θα παρουσιασθούν οι έρευνες που σχετίζονται με τον τουρισμό του 21ου αιώνα. Επίσης, μια άλλη ενότητα θα περιλαμβάνει επιχειρηματίες οι οποίοι έχουν αναπτύξει πολύ καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες στον χώρο των έξυπνων προορισμών. 

Θα αναγνωσθεί δε μια διακήρυξη που θα συνοψίζει τη συμβολή των συμμετεχόντων, η οποία θα αποτελέσει τη βάση για την πρώτη έκθεση του ΠΟΤ στους έξυπνους προορισμούς.

διαβάστε ακόμα

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο