ITB: Πώς ο τουρισμός θα αντιμετωπίσει τη νέα, ταραγμένη, εποχή

09-01-17 | ΕΚΘΕΣΕΙΣ / ΣΥΝΕΔΡΙΑ

Ένα από τα βασικά ζητήματα που θα απασχολήσουν τα πανελ συζητήσεων στην έκθεση ΙΤΒ του Βερολίνου, που θα πραγματοποιηθεί από τις 8 έως τις 11 Μαρτίου 2017, θα είναι «Tα Εμπόδια στα Ταξίδια: Το τέλος του Κόσμου όπως το ξέραμε».

Στο ζήτημα θα τοποθετηθούν ειδικοί από όλο τον κόσμο, οι οποίοι θα εξηγήσουν πώς οι επαγγελματίες του τουρισμού αντιμετωπίζουν επιτυχώς αμφιλεγόμενα θέματα αλλά και τις τρέχουσες προκλήσεις όπως οι γεωπολιτικές κρίσεις, οι κίνδυνοι στην ασφάλεια στα ταξίδια και η χρήση τεχνητής νοημοσύνης.

Την πρώτη ημέρα της διοργάνωσης θα διεξαχθεί η ITB Future Day με εκδηλώσεις σε συνεργασία με τον εφετινό συνεργάτη της έκθεσης που είναι η Σλοβενία. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει διαλέξεις για τη νέα εποχή που στερείται οργάνωσης και τον τουρισμό σε εποχές παγκόσμια πολιτικής αβεβαιότητας ενώ θα παρουσιασθεί έρευνα της Travelzoo που θα αποκαλύπτει τον τρόπο που οι κρίσεις και οι καταστροφές επηρεάζουν τους τουρίστες.

Επιπλέον, κατά την ITB Future Day θα συζητηθούν οι προοπτικές της τεχνητής νοημοσύνης στις τουριστικές επιχειρήσεις και την κοινωνία. Επίσης, τη δεύτερη ημέρα θα συζητηθούν οι εφαρμογές της στον τουριστικό κλάδο, όπως τα ρομπότ που πλέον φτιάχνουν κοκτέιλ στα κρουαζιερόπλοια.

Στις 10 Μαρτίου, την ημέρα Marketing και Distribution, θα εξετασθεί πώς η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να εφαρμοσθεί με επιτυχία στον τουρισμό.

Κατά τις ITB Destination Days, που θα διεξαχθούν καθόλη τη διάρκεια της έκθεσης, θα συζητηθούν, μεταξύ άλλων, η ασφάλεια στα ταξίδια, οι προοπτικές της Μποτσουάνα – συνεργάτη της ΙΤΒ – στον τουρισμό, η κατάσταση και το μέλλον της πολιτικής ασφαλείας και της τεχνολογίας, η νέα τάξη των τουριστικών προορισμών και η αλλοίωση των προορισμών από το μαζικό τουρισμό.

Επιπλέον, στις 10 Μαρτίου θα γίνει συζήτηση στο πλαίσιο της ITB CSR Day, για τις σημαντικές όψεις του βιώσιμου τουρισμού, σχετικά με τον τρόπο που πρέπει να γίνεται το μάρκετινγκ και τους βιώσιμους προορισμούς και το παράδειγμά τους.

διαβάστε ακόμα

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο