Διεθνές σεμινάριο για το περιβάλλον στη Νάξο

21-12-16 | ΕΚΘΕΣΕΙΣ / ΣΥΝΕΔΡΙΑ

Eντατικό εκπαιδευτικό σχολείο για την υποβάθμιση του εδάφους από παράγοντες όπως οι πυρκαγιές, η παράκτια διάβρωση, τα επιβαρυμένα εδάφη και την αποκατάστασή τους, διοργανώνει η επιστημονική ομάδα της Δρ. Δρ. MSc. Νίκης Ευελπίδου, Καθηγήτριας του τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος, της Σχολής Θετικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στις 20-31 Μαρτίου 2017 στη Νάξο.

Σκοπός του σχολείου, το οποίο διοργανώνεται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος LANDCARE είναι να εκπαιδεύσει νέους φοιτητές θεωρητικά αλλά και πρακτικά, να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη σε θέματα περιβάλλοντος, αλλά και να βοηθήσει την χώρα σε αυτόν τον τομέα.

Στο πλαίσιο του σεμιναρίου θα επισκεφτούν το νησί της Νάξου φοιτητές, νέοι και καταξιωμένοι επιστήμονες στο χώρο του περιβάλλοντος από την Ελλάδα, την Ισπανία, την Ιταλία και την Πορτογαλία, θα συζητήσουν και θα προτείνουν λύσεις στα καίρια περιβαλλοντικά προβλήματα.

διαβάστε ακόμα

Aldemar: Νέα εποχή με ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα και επενδυτική στροφή στην Ηλεία
Ο γ.γ. του ΕΟΤ Ανδρέας Φιορεντίνος μιλά στο Tornos News για τη νέα εποχή του ελληνικού τουρισμού
Αποφάσεις για 7 ξενοδοχεία σε Χανιά, Ηράκλειο, Νάουσα, Σπάρτη, Σάμο, Ρόδο και Κω
Το Ozempic εκτός από την όρεξη, «κόβει» και τη δαπάνη για το φαγητό 
Πληρωμές επιχορηγήσεων για ξενοδοχειακές επενδύσεις σε Μύκονο, Ρόδο και Κεφαλονιά
Ρόδος - Διαγωνισμός για μίσθωση 9 μεσαιωνικών ανεμόμυλων | Χρήση ως κατάλυμα και πολιτιστικός χώρος
Ρέθυμνο – Chongqing Κίνας: Μνημόνιο συνεργασίας για τον πολιτισμό και την ανάπτυξη
Καταδυτικό Πάρκο Σταλίδας: Η Κρήτη βουτά το 2026 στο μέλλον του θαλάσσιου τουρισμού | Ο Ευάγγελος Καρκανάκης στο T.N.
Έξι λύσεις και δύο μετατροπές εταιρειών ενέκριναν τα αρμόδια Επιμελητήρια
Ελλάδα | Χρυσή εποχή για την κρουαζιέρα - Εθνικό σύστημα “Berth Allocation”: Ο Απ.Καμαρινάκης (ΕΛΙΜΕ) στο T.N.