Φεστιβάλ Γαστρονομίας στη Σιάτιστα Κοζάνης

07-12-16 | ΕΚΘΕΣΕΙΣ / ΣΥΝΕΔΡΙΑ

Σε λίγες ημέρες, την Παρασκευή 16, το Σάββατο 17 και την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου ανοίγει τις πύλες του, το 1ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας ΒΟΙΟΥ ΓΕΥΣΕΙΣ-ΗΜΕΡΕΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ, στο πολιτιστικό κέντρο «Άρης και Λίλιαν Βουδούρη». Για τρεις ηµέρες η «καρδιά» της ελληνικής υπαίθρου «χτυπά» στο Βουδούρειο πολιτιστικό κέντρο, σ' ένα πλούσιο φεστιβάλ εξαιρετικού γαστρονοµικού ενδιαφέροντος.

Παραγωγοί απ’ όλες τις γωνιές του Βοΐου, διαφορετικά είδη τοπικών παραδοσιακών προϊόντων, συνταγές και µυστικά µαγειρικής, γαστρονοµικές παρουσιάσεις από καταξιωµένους Έλληνες µάγειρες και γευσιγνώστες, δηµιουργική απασχόληση για µικρούς και µεγάλους, αλλά και πολύ φαγητό συνθέτουν το σκηνικό του πρώτου φεστιβάλ. 

Με βασικά «συστατικά» την αγάπη για την ελληνική κουζίνα και την ανάδειξή της ως αναπόσπαστο κοµµάτι της πολιτιστικής μας κληρονοµιάς, το Φεστιβάλ φιλοδοξεί να φέρει κοντά το ευρύ κοινό µε το γευστικό πλούτο της περιοχής του Βοίου και να αποτελέσει σηµείο συνάντησης της σύγχρονης παραγωγικής Ελλάδας µε εκπροσώπους του ευρύτερου χώρου της ελληνικής γαστρονοµίας. Στο πλαίσιο του φεστιβάλ, το Βουδούρειο πολιτιστικό κέντρο «µεταµορφώνεται» για τρεις ηµέρες σε ένα «χωριό µικρών παραγωγών» δίνοντας τη δυνατότητα στον επισκέπτη να γνωρίσει µια µεγάλη γκάµα εκλεκτών προϊόντων της ελληνικής φύσης, να έρθει σε απευθείας επαφή µε τους παραγωγούς, τον µύθο και την ιστορία πίσω από το Βόιο και τα προϊόντα του, να ενηµερωθεί για τις ευεργετικές ιδιότητες των μοναδικών αυτών προϊόντων και να γευτεί την τοπική κουζίνα.

Ξεχωριστή θέση στο φεστιβάλ κατέχουν και οι διαδραστικές και επιµορφωτικές εκδηλώσεις γαστρονοµίας, καθώς καθ’ όλη τη διάρκεια του τριηµέρου θα πραγµατοποιούνται, σεµινάρια µαγειρικής και παρουσιάσεις γαστρονοµικών γεύσεων και προορισµών µε τη συµµετοχή τοπικών φορέων και οργανώσεων της περιοχής. Παράλληλα, καταξιωµένοι Σεφ θα µυήσουν το κοινό στα µυστικά της µαγειρικής τέχνης, δηµιουργώντας ευφάνταστα πιάτα µε τους θησαυρούς της γης του Βοϊου

Αναλυτικότερα, το πρόγραµµα του φεστιβάλ βασίζεται σε 4 θεµατικές ενότητες (γαστρονοµικές επιδείξεις, έκθεση προϊόντων, δοκιµές γευσιγνωσίας, συνέδριο). Επίσης θα γίνουν παρουσιάσεις και ανοιχτές συζητήσεις αναφορικά µε: καλές πρακτικές γαστρονοµικών προορισµών, το ρόλο της τοπικής κοινωνίας στην ανάδειξη του τουριστικού και γαστρονοµικού πλούτου του Βοϊου, ως εργαλείο οικονοµικής ανάπτυξης, την προβολή των τοπικών επιχειρήσεων κ.ά.

διαβάστε ακόμα

Η Χαβάη ψήφισε νόμο για τον περιορισμό των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων
Ο τουρισμός εισέφερε 215 δισ. ευρώ στην οικονομία της Ιταλίας το 2023
Τουρκικός τουρισμός | Ρεκόρ αφίξεων το α' 4μηνο στην Αττάλεια
Πεζοπορικές ξεναγήσεις στο Βόλο από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο
Προβολή της Αθήνας και της Σκύρου σε γερμανόφωνο περιοδικό
Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων