Estia Awards 2017: Μέχρι τις 3 Νοεμβρίου οι υποψηφιότητες

24-10-16 | ΕΚΘΕΣΕΙΣ / ΣΥΝΕΔΡΙΑ

Μέχρι τις 3 Νοεμβρίου παρατείνεται η υποβολή υποψηφιοτήτων στα Estia Awards 2017, τα πρώτα βραβεία που αναγνωρίζουν την ποιότητα σε όλους τους κλάδους της ελληνικής εστίασης: από τα εστιατόρια μέχρι τα café-bar και από τα burgers και την πίτσα μέχρι τα ζαχαροπλαστεία, τα juice bars και τις εταιρείες catering.

Tα Estia Awards επιβραβεύουν τις επιχειρήσεις που διακρίνονται για την ποιότητα των γευστικών τους προτάσεων, όπως επίσης την αριστεία και την καινοτομία σε όλα τα επίπεδα λειτουργίας: από την εξυπηρέτηση μέχρι τη διακόσμηση του καταστήματος και από την αξιοποίηση της τεχνολογίας μέχρι τις πράξεις κοινωνικής προσφοράς. 

Τα βραβεία διοργανώνει η Boussias Communications και η έκδοση Hotel&Restaurant υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού. Η βράβευση των νικητών θα γίνει σε μία λαμπρή τελετή απονομής τον Δεκέμβριο στην Αθήνα. 

Σχετικά με τους στόχους των Estia Awards και με τα είδη των πρακτικών που φιλοδοξούν να αναδείξουν, ενδεικτικές είναι οι δηλώσεις τεσσάρων εκ των μελών της κριτικής επιτροπής: 

«Μέσα από τα Estia Awards, πρέπει να επιβραβευθούν οι επιχειρήσεις εστίασης που, παρά την οικονομική κρίση, βελτίωσαν την ποιότητα των προϊόντων και των υπηρεσιών τους, κρατώντας τις τιμές σταθερές, ώστε να ανταποκριθούν στις ολοένα υψηλότερες απαιτήσεις από την πλευρά των πελατών τους. Παράλληλα, αξίζει να αναδειχθούν τάσεις που υπερασπίζονται τις ‘καθαρές’ γεύσεις και την αυθεντικότητα των προϊόντων, καθώς και καινοτομίες που σχετίζονται με την ενίσχυση της ελληνικής γευστικής ταυτότητας. Τα Estia Awards είναι ένας εξαιρετικά φιλόδοξος διαγωνισμός που θα βραβεύσει το σύνολο των καταστημάτων εστίασης, ενισχύοντας την άμιλλα και την πρόοδο στον κλάδο», δήλωσε ο παρουσιαστής και μάγειρας, Ηλίας Μαμαλάκης.

«Οι επιλογές κρασιών στις επιχειρήσεις της ελληνικής εστίασης γίνονται κάθε χρόνο και καλύτερες, αλλά υπάρχει πολύς χώρος για περεταίρω βελτίωση. Ανάμεσα στις πρακτικές που αξίζει να αναδειχθούν είναι και εκείνες που μετατρέπουν τον κάθε τουρίστα που έρχεται στην Ελλάδα σε πρεσβευτή των ελληνικών κρασιών στην χώρα του», είπε ο κ. Κωνσταντίνος Λαζαράκης, Master of Wine.

«Η τεχνολογία, σε συνάρτηση με τη ραγδαία ανάπτυξη της πληροφορικής, έχει φέρει τον πελάτη πιο κοντά στο κατάστημα εστίασης από ποτέ. Παράλληλα έδωσε τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις, να αναζητούν, να παρασκευάζουν και να διανέμουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους φθηνότερα, πολύ πιο γρήγορα και αποτελεσματικά. Ο τομέας της εστίασης είναι όμως κατά βάση μια υπηρεσία. Τα Estia Awards πρέπει να αναδείξουν βέλτιστες πρακτικές στις οποίες η τεχνολογία βοηθά –χωρίς να υπερβαίνει- τον άνθρωπο και την αυθεντικότητα των γεύσεων», είπε ο κ. Κωνσταντίνος Στεφανακίδης, από τη Διεύθυνση Τουριστικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Τουρισμού.

διαβάστε ακόμα

Aldemar: Νέα εποχή με ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα και επενδυτική στροφή στην Ηλεία
Ο γ.γ. του ΕΟΤ Ανδρέας Φιορεντίνος μιλά στο Tornos News για τη νέα εποχή του ελληνικού τουρισμού
Αποφάσεις για 7 ξενοδοχεία σε Χανιά, Ηράκλειο, Νάουσα, Σπάρτη, Σάμο, Ρόδο και Κω
Το Ozempic εκτός από την όρεξη, «κόβει» και τη δαπάνη για το φαγητό 
Πληρωμές επιχορηγήσεων για ξενοδοχειακές επενδύσεις σε Μύκονο, Ρόδο και Κεφαλονιά
Ρόδος - Διαγωνισμός για μίσθωση 9 μεσαιωνικών ανεμόμυλων | Χρήση ως κατάλυμα και πολιτιστικός χώρος
Ρέθυμνο – Chongqing Κίνας: Μνημόνιο συνεργασίας για τον πολιτισμό και την ανάπτυξη
Καταδυτικό Πάρκο Σταλίδας: Η Κρήτη βουτά το 2026 στο μέλλον του θαλάσσιου τουρισμού | Ο Ευάγγελος Καρκανάκης στο T.N.
Έξι λύσεις και δύο μετατροπές εταιρειών ενέκριναν τα αρμόδια Επιμελητήρια
Ελλάδα | Χρυσή εποχή για την κρουαζιέρα - Εθνικό σύστημα “Berth Allocation”: Ο Απ.Καμαρινάκης (ΕΛΙΜΕ) στο T.N.