To Παγκόσμιο Συνέδριο Αρχιμαγείρων στη Θεσσαλονίκη (24-17 Σεπτεμβρίου)

19-09-16 | ΕΚΘΕΣΕΙΣ / ΣΥΝΕΔΡΙΑ

Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος, ως επίσημος τοπικός φορέας στήριξης του Παγκόσμιου Συνεδρίου Αρχιμαγείρων World Chefs Congress & Expo 2016, είναι έτοιμη να υποδεχθεί τους 1.000 επαγγελματίες του κλάδου που θα επισκεφθούν τη διοργάνωση για να παρακολουθήσουν από κοντά έμπειρους και καταξιωμένους chefs από όλο τον κόσμο και να γνωρίσουν τα ελληνικά προϊόντα και τις νοστιμιές της Μεσογείου. Στο συνέδριο υπάρχει εκπροσώπηση της χώρας μας τόσο από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Β. Ελλάδος, όσο και από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος και τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης.

Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος αναγνωρίζοντας τη σημαντικότητα της διοργάνωσης έχει αναλάβει ενεργό ρόλο στη στήριξή της, ώστε να συνεισφέρει στην προβολή και αξιοποίηση της ελληνικής και τοπικής γαστρονομίας και να συμβάλλει στην επιτυχή έκβαση του Συνεδρίου.

Επίσης, ο Πάτερ Επιφάνειος και η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος, είναι δύο από τα μεγάλα ονόματα που συμπεριλαμβάνονται στη λίστα των καταξιωμένων ομιλητών του Παγκόσμιου Συνεδρίου και θα προσφέρουν τη δική τους πινελιά στη διοργάνωση αυτή.

Κατά την ιστορία των 86 χρόνων του, το 2016 θα είναι η πρώτη χρονιά που το Παγκόσμιο Συνέδριο των Αρχιμαγείρων World Chefs Congress & Expo θα φιλοξενηθεί σε Μεσογειακή χώρα και μάλιστα στην Ελλάδα. Η διεκδίκηση του συνεδρίου αυτού ήταν πρωτοβουλία του προέδρου κυρίου Μίλτου Καρούμπα, θέτοντας υποψηφιότητα για τη διοργάνωση του στη χώρα μας και κερδίζοντας με ψηφοφορία ανάμεσα σε  85 χώρες το 2012 στην Κορέα.

Συγκεκριμένα, το Παγκόσμιο Συνέδριο Αρχιμαγείρων θα διοργανωθεί στη Θεσσαλονίκη, από τις 24 – 27 Σεπτεμβρίου 2016, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Το Worldchefs Congress διοργανώνεται από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Αρχιμαγείρων (World Association of Chefs Societies) κάθε δύο έτη και αποτελεί σήμα κατατεθέν της πολύχρονης παράδοσης των Αρχιμαγείρων παγκοσμίως.

Στο Παγκόσμιο Συνέδριο των Αρχιμαγείρων Worldchefs Congress & Expo 2016 θα συμμετάσχουν πάνω από 1.000 επαγγελματίες του κλάδου- διάσημοι αρχιμάγειρες που έχουν βραβευθεί και κατέχουν εξέχουσες θέσεις στο χώρο, νέα ταλέντα στον κλάδο της μαγειρικής και της ζαχαροπλαστικής, επικεφαλείς εταιρειών τροφίμων, ξενοδοχειακών μονάδων και εστιατορίων, καθώς και επιχειρήσεις εισαγωγής & εξαγωγής τροφίμων και εξοπλισμού απ’ όλον τον κόσμο- στα πλαίσια του οποίου θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν, να ανταλλάξουν απόψεις και ιδέες, να δικτυωθούν και παράλληλα να αναπτύξουν νέες συνεργασίες.

Στο συνέδριο αυτό είναι προγραμματισμένες οι εκλογές για τον επόμενο πρόεδρο της παγκόσμιας ομοσπονδίας. Για τη θέση αυτή έχει θέσει υποψηφιότητα ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων Ελλάδος κύριος Μιλτιάδης Καρούμπας και είναι ένας εκ των τριών υποψηφίων.   

Το Παγκόσμιο Συνέδριο θα φιλοξενήσει 34 ομιλητές από όλο τον κόσμο, καθένας από τους οποίους θα καταδείξει μία διαφορετική πλευρά της παγκόσμιας γαστρονομίας. Μέσα στη λίστα των καταξιωμένων αυτών ομιλητών συμπεριλαμβάνεται και ο «πατέρας» της μοριακής κουζίνας Hervé This, ο Mark Moriarty, ο Peter Kuruvita, ο George Calombaris, ο Dimitrios Chronopoulos και πολλοί άλλοι. Παράλληλα, το Worldchefs Congress & Expo 2016 θα φιλοξενήσει τον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Αρχιμαγείρων, το Bill Gallagher Φόρουμ για Νέους Αρχιμάγειρες, μια εμπορική έκθεση και πολλές γαστρονομικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες.

Στους Παγκόσμιους διαγωνισμούς που πραγματοποιούνται στα πλαίσια του συνεδρίου η χώρα μας εκπροσωπείται, στο διαγωνισμό Global Chef από τον κύριο Άλκη Τσεμπερλίδη. Στο Διαγωνισμό Global Pastry Chef όλη η Νότια Ευρώπη εκπροσωπείται από τον κύριο Αγραφιώτη Βασίλη.

Το Παγκόσμιο Συνέδριο κρίνεται ιδιαίτερα σημαντικό για την προώθηση της ελληνικής γαστρονομικής παράδοσης στο εξωτερικό. Καθώς η εν λόγω διοργάνωση δεν έχει διεξαχθεί ξανά σε ευρωπαϊκή πόλη της Μεσογείου, θα αποτελέσει μία δυναμική προβολή για τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τη μεσογειακή γαστρονομία.

διαβάστε ακόμα

Virtuoso | Η Ελλάδα τρίτη παγκόσμια επιλογή των Αυστραλών για ταξίδια πολυτελείας το 2026
Ερώτηση στη Βουλή για τα ακριβή ποσά από τα τέλη ανθεκτικότητας και κρουαζιέρας και τη διάθεσή τους
Οι ταξιδιώτες «ψηφίζουν» τεχνολογία: 69% υπέρ των βιομετρικών πυλών, 64% θέλουν AI βοηθό ταξιδιού
Αεροδρόμιο Αθήνας | +5,4% η επιβατική κίνηση τον Σεπτέμβριο, + 6,7% στο 9μηνο
Γιώργος Πελεκανάκης | Πλέγμα μέτρων για το ελλειμμα εργαζομένων στον τουρισμό
Aυξημένο ενδιαφέρον από Γαλλία (και) για εναλλακτικές μορφές τουρισμού στην Ήπειρο
EUROVINO 2026 – Το ελληνικό κρασί ταξιδεύει στη Γερμανία
Aldemar: Νέα εποχή με ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα και επενδυτική στροφή στην Ηλεία
Ο γ.γ. του ΕΟΤ Ανδρέας Φιορεντίνος μιλά στο Tornos News για τη νέα εποχή του ελληνικού τουρισμού
Αποφάσεις για 7 ξενοδοχεία σε Χανιά, Ηράκλειο, Νάουσα, Σπάρτη, Σάμο, Ρόδο και Κω