Παγκόσμιο Συνέδριο Αρχιμαγείρων στη Θεσσαλονίκη - το πρόγραμμα

22-07-16 | ΕΚΘΕΣΕΙΣ / ΣΥΝΕΔΡΙΑ

Το Παγκόσμιο Συνέδριο των Αρχιμαγείρων Worldchefs Congress & Expo 2016 της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων θα πραγματοποιηθεί στις 24-27 Σεπτεμβρίου 2016 στη Θεσσαλονίκη. 

(Δείτε στο συνημμένο αρχείο το πρόγραμμα)

Μέσω του Συνεδρίου δίνεται η μοναδική ευκαιρία να προβληθεί στη διεθνή γαστρονομική κοινότητα η Θεσσαλονίκη, η Ελλάδα, η γαστρονομία της, ο πολιτισμός και οι παραδόσεις της, που συνεπάγονται ανάπτυξη, σε εξαγωγές και εξαγώγιμες δράσεις. 

Στα 85 χρόνια της ιστορίας του, το Συνέδριο που διοργανώνει η Παγκόσμια Ομοσπονδία Αρχιμαγείρων (World Association of Chefs Societies) θα φιλοξενηθεί για πρώτη φορά σε Μεσογειακή χώρα και μάλιστα στη Θεσσαλονίκη η οποία πρόκειται να υποδεχτεί περί τους 1.000 επαγγελματίες του κλάδου που θα την επισκεφθούν για να παρακολουθήσουν από κοντά έμπειρους, καταξιωμένους στην παγκόσμια γαστρονομική κοινότητα, chefs, να γνωρίσουν τα ελληνικά προϊόντα και τις νοστιμιές της Μεσογείου και να συμμετάσχουν σε διαγωνισμούς μαγειρικής υψηλού επιπέδου. 

Το Παγκόσμιο Συνέδριο των Αρχιμαγείρων Worldchefs Congress & Expo 2016 φιλοδοξεί να παρουσιάσει στο κοινό μία δυναμική γκάμα ομιλητών συμπεριλαμβανομένου του «πατέρα» της μοριακής κουζίνας Hervé This, φιλοξενώντας παράλληλα έναν Παγκόσμιο Διαγωνισμό Αρχιμαγείρων, το Bill Gallagher Φόρουμ για Νέους Αρχιμάγειρες καθώς και την ευκαιρία να συναντηθούν και να αλληλοεπιδράσουν συνάδελφοι Chefs από όλο τον κόσμο. 

Το Συνέδριο θα φιλοξενήσει 34 ομιλητές από όλο τον κόσμο, καθένας από τους οποίους θα καταδείξει μία διαφορετική πλευρά της παγκόσμιας γαστρονομίας. 

«Το Συνέδριο αποτελεί ευκαιρία για τις Ελληνικές Λέσχες Αρχιμαγείρων καθώς και την ελληνική επιχειρηματική κοινότητα που δραστηριοποιούνται στο χώρο των τροφίμων, να εκπροσωπήσουν τα μέλη τους, τα προϊόντα τους, αλλά και την ίδια τη χώρα μας στους ξένους προσκεκλημένους» ανέφερε η κα Δέσποινα Αμαραντίδου, Γενική Διευθύντρια και εκπρόσωπος της εταιρείας ARTION.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Αρχιμαγείρων απαρτίζεται σήμερα από 105 μέλη - επίσημες εθνικές ομοσπονδίες αρχιμαγείρων που εκπροσωπούν πάνω από 10 εκατομμύρια επαγγελματίες σεφ σε όλο τον κόσμο. Η World Association of Chefs Societies είναι ένα παγκόσμιο δίκτυο Αρχιμαγείρων που ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 1928 στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης στο Παρίσι. Είναι ένας μη κυβερνητικός επαγγελματικός οργανισμός αφιερωμένος στη διατήρηση και τη βελτίωση των γαστρονομικών προτύπων της παγκόσμιας κουζίνας, στόχους που επιτυγχάνει μέσω της ανάπτυξης, της εκπαίδευσης και της κατάρτισης των διεθνών μελών της. Το αποκορύφωμα των δράσεων της αποτελεί το διετές παγκόσμιο συνέδριο, που έχει αναχθεί σε σήμα κατατεθέν της Ομοσπονδίας. 

Το Συνέδριο στηρίζουν η Ομοσπονδία Αρχιμαγείρων Ελλάδος (εθνικός φορέας υποδοχής), καθώς και οι Λέσχες Αρχιμαγείρων Αθήνας, Βορείου Ελλάδας, Κρήτης, Δωδεκανήσου και Κυκλάδων και της Κέρκυρας (τοπικοί φορείς υποδοχής).

Παγκόσμιος Διαγωνισμός Αρχιμαγείρων

Μετά από έναν χρόνο αλλεπάλληλων διαγωνισμών σε περισσότερες από 8 χώρες, οι δέκα καλύτεροι αρχιμάγειρες θα αναμετρηθούν στον τελικό του Παγκόσμιου Διαγωνισμού Αρχιμαγείρων «Global Chef Challenge Final”) που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του Συνεδρίου.  

Χρησιμοποιώντας τα πιο φρέσκα και ανώτερα σε ποιότητα υλικά από τη Σκοτία, την Ολλανδία, τη Νέα Ζηλανδία και την Ταϊλάνδη, η ελίτ των chef θα συναγωνιστεί επί ίσοις όροις μπροστά στο συνεδριακό κοινό, ώστε ο καλύτερος όλων να στεφθεί νικητής. 

Το Bill Gallagher Φόρουμ για Νέους Αρχιμάγειρες θα συγκεντρώνει ανερχόμενα ταλέντα που διψούν για μάθηση. Το νεαρό της ηλικίας τους δεν εμποδίζει να διαπρέψουν, να αναδειχθούν να εμπνευστούν και να εντυπωσιάσουν. 

διαβάστε ακόμα

Virtuoso | Η Ελλάδα τρίτη παγκόσμια επιλογή των Αυστραλών για ταξίδια πολυτελείας το 2026
Ερώτηση στη Βουλή για τα ακριβή ποσά από τα τέλη ανθεκτικότητας και κρουαζιέρας και τη διάθεσή τους
Οι ταξιδιώτες «ψηφίζουν» τεχνολογία: 69% υπέρ των βιομετρικών πυλών, 64% θέλουν AI βοηθό ταξιδιού
Αεροδρόμιο Αθήνας | +5,4% η επιβατική κίνηση τον Σεπτέμβριο, + 6,7% στο 9μηνο
Γιώργος Πελεκανάκης | Πλέγμα μέτρων για το ελλειμμα εργαζομένων στον τουρισμό
Aυξημένο ενδιαφέρον από Γαλλία (και) για εναλλακτικές μορφές τουρισμού στην Ήπειρο
EUROVINO 2026 – Το ελληνικό κρασί ταξιδεύει στη Γερμανία
Aldemar: Νέα εποχή με ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα και επενδυτική στροφή στην Ηλεία
Ο γ.γ. του ΕΟΤ Ανδρέας Φιορεντίνος μιλά στο Tornos News για τη νέα εποχή του ελληνικού τουρισμού
Αποφάσεις για 7 ξενοδοχεία σε Χανιά, Ηράκλειο, Νάουσα, Σπάρτη, Σάμο, Ρόδο και Κω