Οι πόλεις του Euro 2024 και τα φαβορί του θεσμού

13-12-23 | ΕΙΔΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Όπως είναι ευρέως γνωστό τα τελευταία χρόνια, η τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2024 θα φιλοξενηθεί στα γήπεδα της Γερμανίας, Ήδη οι περισσότερες χώρες έχουν εξασφαλίσει τη θέση τους στο θεσμό, με την κλήρωση για τη φάση των ομίλων να έχει πραγματοποιηθεί ήδη, ενώ παραμένουν ανοιχτές ακόμη τρεις θέσεις, οι οποίες θα «κλειδώσουν» μέσω του Nations League. 

Ο εναρκτήριος αγώνας για το Euro του 2024 θα διεξαχθεί στο Μόναχο και πιο συγκεκριμένα στην «Munich Arena», ενώ ο τελικός θα πραγματοποιηθεί στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου. Αλλά για πρώτη φορά, τρεις «οικισμοί» έχουν οριστεί από τις υπηρεσίες της UEFA. Οι «αστικές περιοχές» «Βόρεια» (Βερολίνο, Αμβούργο, Λειψία), «Δύση» (Ντόρτμουντ, Ντίσελντορφ, Φρανκφούρτη, Γκελζενκίρχεν, Κολωνία) και «Νότος» (Φρανκφούρτη, Μόναχο, Στουτγάρδη).

Σαφώς, οι αγώνες σε κάθε όμιλο θα διεξαχθούν σε δύο το πολύ γεωγραφικές ζώνες. Η UEFA έθεσε σε εφαρμογή αυτό το σύστημα για να ενθαρρύνει τις ομάδες να παίρνουν το λεωφορείο και το τρένο κατά τη διάρκεια του πρώτου γύρου της ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Για αυτήν την ομαδική φάση, δύο από τα τρία ταξίδια πρέπει να πραγματοποιηθούν με οικολογικό τρόπο, λεωφορείο ή τρένο.

Αναλυτικά μπορείτε να δείτε και τα γήπεδα που θα φιλοξενήσουν όλες τους αγώνες του θεσμού, καθώς και τις χωρητικότητες των σταδίων:

Πάντως, μπορεί ακόμη να μην έχει συμπληρωθεί η 24άδα των ομάδων, αλλά οι αποδόσεις για την κατάκτηση του θεσμού έχουν δημοσιευθεί από τη στοιχηματική πλατφόρμα της Bwin.gr. Δύο είναι τα φαβορί για την κατάκτηση, καθώς Γαλλία και Αγγλία προσφέρονται σε απόδοση 4.50. Ακολουθεί η οικοδέσποινα Γερμανία παρέα με την Πορτογαλία σε απόδοση 8.00, ενώ την πεντάδα των φαβορί συμπληρώνει η Ισπανία σε απόδοση 9.00. Η Ελλάδα μπορεί ακόμη να μην έχει εξασφαλίσει την παρουσία της στην τελική φάση του Euro 2024, όμως προσφέρεται σε απόδοση 151.00 για να κατακτήσει για δεύτερη φορά στην ιστορία της ένα ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Εάν καταφέρει η Εθνική μας να βρεθεί στα γήπεδα της Γερμανίας, τότε στη φάση των ομίλων θα αντιμετωπίσει την Πορτογαλία, την Τουρκία και την Τσεχία, ομάδες που… ξυπνούν μνήμες του 2004.

διαβάστε ακόμα

Τζουμέρκα | Πώς ο «Μύλος Κλίφκης» θα μετατραπεί σε χώρο εστίασης, αναψυχής και εναλλακτικού τουρισμού
Δήμος Χανίων: Διαγωνισμός για παροχή ξενοδοχειακών υπηρεσιών
Μάιος, μήνας εκδηλώσεων για την Κατερίνη
Kronion Trail race στο Λασίθι Κρήτης
Φεστιβάλ Θεματικού Εναλλακτικού Τουρισμού στα Χανιά
Ξενοδοχεία | Ισχυρός επενδυτικός προορισμός η Αθήνα - για πρώτη φορά στο top10 των προτιμώμενων ευρωπαϊκών πόλεων
Ν.Χαρδαλιάς | Τουρισμός πολυτελείας: Συνεργασία της Αθήνας- Αττικής με το Ντουμπάι
Εορταστικό χωριό το Πεδίο του Άρεως από τα ερχόμενα Χριστούγεννα
Ευρωπαϊκός τουρισμός 2024 | Ποια σύννεφα σκιάζουν την ανάκαμψη - ETC: +14,3% οι ταξιδιωτικές δαπάνες
Φεστιβάλ Comic Con στη Θεσσαλονίκη