29ο Ράλλυ Σπριντ Πύργου Ηλείας

09-10-22 | ΕΙΔΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Στις 15 και στις 16 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί στον Πύργο το 29ο Ράλλυ Σπριντ, το οποίο μεταξύ άλλων διοργανώνει η Αγωνιστική Ολυμπιακή Λέσχη Αυτοκινήτου Πύργου (ΑΟΛΑΠ) στις περιοχές του Πύργου, του Επιταλίου και της Αλφειούσας Ηλείας.

Ειδικότερα, η αθλητική και πολιτιστική δράση αποσκοπεί στη διάδοση και ανάπτυξη του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην Ηλεία, αλλά και στην τόνωση της επισκεψιμότητας στην περιοχή, με στόχο την προώθηση εναλλακτικών μορφών τουρισμού και κατ’ επέκταση την περαιτέρω τουριστική της ανάπτυξη.

Επιπλέον, η αγωνιστική δράση η οποία έχει καθιερωθεί ως θεσμός, προσεγγίζει εκτός από τους συμμετέχοντες και πλήθος κόσμου που επιθυμεί να παρακολουθήσει τα ποικίλα δρώμενα.

Αναλυτικά, πυρήνα του αγώνα θα αποτελέσει το Θεματικό Πάρκο Ξυστρή, ο οποίος θα φιλοξενήσει τη γραμματεία, το Service Park, καθώς και την εκκίνηση-παρουσίαση των πληρωμάτων και τον τερματισμό του ράλλυ.

Στη συνέχεια, ο κυρίως αγώνας αποτελείται από την ειδική διαδρομή, Επιτάλιο-Αλφειούσα, μήκους 12,14 χιλιομέτρων, η οποία θα διεξαχθεί τρεις φορές την ίδια ημέρα, με το συνολικό μήκος των αγωνιστικών χιλιομέτρων να είναι 36,42 χλμ, ενώ το συνολικό μήκος αγώνα υπολογίζεται σε 112,20 χλμ.

Σημειώνεται ότι το σύνολο των αθλητικών δράσεων είναι ανοιχτό για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής, ενώ μπορούν να συμμετέχουν και τα παιδιά. 

διαβάστε ακόμα

Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»