1,2 εκατ. τουρίστες επισκέφθηκαν τον Λίβανο τη θερινή περίοδο

01-10-22 | ΕΙΔΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Περισσότεροι από 1,2 εκατ. τουρίστες επισκέφθηκαν τον Λίβανο κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου, η οποία συνεχίστηκε πολύ δυναμικά τουλάχιστον έως τα τέλη Σεπτεμβρίου σύμφωνα με τον Υπουργό Τουρισμού της λιβανικής υπηρεσιακής κυβέρνησης, κ. Walid Nassar.

Ακόμη, το διεθνές αεροδρόμιο της Βηρυτού, Ραφίκ Χαρίρι, ανακοίνωσε πρόσφατα ότι καταγράφηκε περαιτέρω αύξηση της επιβατικής κίνησης στα τέλη Αυγούστου. Ο αριθμός των επιβατών αυξήθηκε κατά περίπου 35%, σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρυσι, ενώ ο συνολικός αριθμός των επιβατών, από τις αρχές του 2022 έως το τέλος Αυγούστου αυξήθηκε κατά 58%, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2021. Η κίνηση των αφίξεων εξακολουθεί να είναι ενεργή κατά τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου και η προσπάθεια του τομέα θα επικεντρωθεί πλέον στην υποστήριξη πολλών φθινοπωρινών τουριστικών δραστηριοτήτων.

Σημειώνεται ότι ο ιδιωτικός τομέας ωφελήθηκε περισσότερο από τα «φρέσκα» δολάρια που εισήλθαν στη χώρα, συγκεκριμένα οι τουριστικές εγκαταστάσεις και όλοι οι συναφείς υποκλάδοι εστίασης, πολιτιστικών δραστηριοτήτων καθώς και ψυχαγωγίας/διασκέδασης. Σύμφωνα με ανακοινώσεις της Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων και της Ένωσης Ιδιοκτητών Εστιατορίων Λιβάνου, η θερινή περίοδο του 2022 χαρακτηρίζεται ως εξαιρετική καθώς και ο τουρισμός έχει αποφέρει έσοδα 3 δισ. δολ. από τον περασμένο Μάιο.

Ωστόσο, γίνεται αναφορά και στο γεγονός ότι ο τουριστικός τομέας έχασε περισσότερους από 40.000 εργαζόμενους στον απόηχο της οικονομικής κρίσης, πολλοί από τους οποίους έφυγαν για να εργαστούν στο εξωτερικό. Ωστόσο, νέοι εργαζόμενοι έχουν πλέον εκπαιδευτεί και εισέλθει στον τομέα και σήμερα υπάρχουν περίπου 200.000 εργαζόμενοι στον Λίβανο, που ζουν από τον τουρισμό, συμπεριλαμβανομένων των εποχικών και μη εποχικών εργαζομένων.

Οι πληροφορίες προέρχονται από το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων στη Βηρυτό.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 

διαβάστε ακόμα

Κρήτη | Φιλοξενία τουριστικών πρακτόρων από τη Ν. Αφρική και πανεπιστημιακού/αρθρογράφου ΑμεΑ
Επικυρώθηκε ο πίνακας επιτυχόντων στο πρόγραμμα κατάρτισης στο επάγγελμα του ξεναγού στο Α.Π.Θ.
Booking.com | Όλες οι νέες τάσεις στα οικογενειακά ταξίδια το 2024: Α.Ι., νταντάδες στις διακοπές και οι νέοι jet setters
Τα 4 ξενοδοχειακά deals στο α΄ 4μηνο του 2024
ΣΥΡΙΖΑ | Κίνδυνος απώλειας γαλάζιων σημαιών από τις ελληνικές παραλίες
KAYAK: Το Ηράκλειο Κρήτης στους 10 πιο περιζήτητους προορισμούς των Γερμανών για το καλοκαίρι του 2024
Δεύτερο Elia Lesvos Confest "Ελαιόλαδο και Υγεία" - φιλοξενείται σε ελαιοτριβείο της οικογένειας Ελύτη
Transavia France: Νέα χειμερινή σύνδεση Τουλούζη – Ντουμπάι - Αθήνα
Βενετία | Το τέλος εισόδου απέφερε στο Δήμο έσοδα 7 μηνών μέσα σε 8 ημέρες!
Τζουμέρκα | Πώς ο «Μύλος Κλίφκης» θα μετατραπεί σε χώρο εστίασης, αναψυχής και εναλλακτικού τουρισμού