Athens Flying Week 2014: Σήμερα, στο Π. Φάληρο το pre-show

25-09-14 | ΕΙΔΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Σήμερα το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί, στην παραλία Παλαιού Φαλήρου, το καθιερωμένο pre-show του Athens Flying Week-2014, χωρίς την εμφάνιση των αεροσκαφών Red Arrows, η οποία ματαιώθηκε λόγω τεχνικού προβλήματος που παρουσιάστηκε σε ένα από αυτά στη διαδρομή τους από Ιταλία προς Ελλάδα χθες το απόγευμα.

Στον Φλοίσβο θα πετάξουν η Demo-team της Βελγικής Αεροπορίας με F-16, 2 επιθετικά ελικόπτερα Apache του Στρατού μας, η Aegean μαζί με την Olympic Air, και 3 υδροπλάνα της Avio Dream. Το θέαμα θα αρχίσει στις 17.15, με είσοδο ελεύθερη για όλους.  

Στη συνέχεια, από την Παρασκευή στις 14:00, στην ιστορική αεροπορική Βάση του Τατοίου θα πετάξουν η Demo-team της Πολωνικής Αεροπορίας με MiG - 29 Fulcrum για πρώτη φορά στην Ελλάδα, η Demo–team της Πολεμική Αεροπορίας «Ζευς» με το F-16 Blk 52+ και οι ομάδες της Ολλανδικής και Βελγικής Αεροπορίας, επίσης με F-16.

Στη διοργάνωση συμμετέχουν η παγκόσμια πρωταθλήτρια Aude Lemordant με τα χρώματα της Breitling, το Team «Δαίδαλος» της Αεροπορίας με το Τ-6 Texan, τα περίφημα σμήνη των Blue Circe, Royal Jordanian Falcons, Orlik, Hawks of Romania και solo αεροπόροι όπως ο Luca Bertossiο, o Ηλίας Σοφιανός και ο Δημήτρης Βερβερέλης. Επίσης, θα συμμετάσχουν και τα πληρώματα της Red Bull με το ελικόπτερο Bo-105 CB των Flying Bulls όπως και το R/C model της ομάδας Schaerer Modellflug.  

Η Αεροπορία Στρατού θα πετάξει με τα Apache και Chinook- με ρίψεις αλεξιπτωτιστών- το ΠΝ με τα Sea Hawk και Augusta Bell και το Λιμενικό Σώμα με τα F-406, TB20 και Dauphin. Η Aegean Airlines θα είναι εκεί με ένα Air Bus 320 και η Olympic Air με ένα Bombardier Q-400.  

Την Κυριακή, η αεροπορική γιορτή θα κλείσει με τα ελληνικά χρώματα στον αέρα. Στον επίλογο, θα είναι ένα ζευγάρι μαχητικά Α-7 της Αεροπορίας μας, τα τελευταία που πετούν ακόμα στον κόσμο, λίγο πριν αποσυρθούν οριστικά, σε μία εντυπωσιακή πτήση με εικονική προσβολή του αεροδρομίου. 

Τέλος, τα αεροπλάνα της Athenian Aviators Collection που παραπέμπουν στα χρόνια του μεσοπολέμου.

Το πρόγραμμα προσέλευσης του κοινού στο Τατόι έχει ως εξής:

Παρασκευή 26/09: 16:00 - 18:30

Σάββατο 27/09 και Κυριακή 28/09: 09:00 - 18:30

 

διαβάστε ακόμα

Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη