Ελληνικός τουρισμός: Θετικό μομέντουμ στο γιώτινγκ το 2022

23-05-22 | ΕΙΔΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

H σεζόν του 2022 ευνοεί το γιώτινγκ σε προορισμούς της Ανατολικής Μεσογείου, σύμφωνα με τις τάσεις που καταγράφουν οι broker για αυτό το καλοκαίρι.

Όπως αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος της Fraser, Raphael Sauleau, μιλώντας στην ενημερωτική ιστοσελίδα BOAT που ειδικεύεται στο γιώτινγκ, οι κρατήσεις αυτή τη χρονιά έχουν μοιραστεί στον ίδιο βαθμό μεταξύ της Δυτικής και της Ανατολικής Μεσογείου, με την Κροατία, το Μαυροβούνιο και τα Ελληνικά νησιά να βρίσκονται στο επίεκντρο της ζήτησης.

Ο διευθυντής της West Nautical, Geoff Moore, επισημαίνει ότι καταγράφεται μετακίνηση της ζήτησης για την Ανατολική Μεσόγειο. Σύμφωνα με στοιχεία από την Yachtfolio, κατά το πρώτο τρίμηνο του 2022 έγιναν κρατήσεις για 9.527 ημέρες γιώτινγκ στη Δυτική Μεσόγειο έναντι 12.159 ημέρων στην Ανατολική Μεσόγειο.

Οι broker αναφέρουν ότι οι προορισμοί της Κροατίας, της Ελλάδας και της Τουρκίας ανταγωνίζονται τους κλασικούς προορισμούς γιώτινγκ της Γαλλίας, της Ιταλίας και των Βαλεαρίδων.

Στην Buck and Cox επισημαίνουν ότι ενώ η Ελλάδα είναι ήδη καυτός προορισμός γιώτινγκ της Ανατολικής Μεσογείου, η πρόσφατη αλλαγή πολιτικής της χώρας όσον αφορά τις νέες άδειες τσάρτερ για γιωτ με διεθνή σημαία μπορεί να οδηγήσει σε περαιτέρω ενίσχυση της ζήτησης τουρισμού γιώτινγκ στην Ανατολική Μεσόγειο το καλοκαίρι του 2023.

Η Κροατία είναι πολύ δημοφιλής προορισμός καθώς ο χαμηλότερος ΦΠΑ (13% έναντι 20% στη Γαλλία και 22% στην Ιταλία) την κάνει πολύ ελκυστική επιλογή, σημειώνει ο Hume Jones από την Y.CO.

 

διαβάστε ακόμα

Η Χαβάη ψήφισε νόμο για τον περιορισμό των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων
Ο τουρισμός εισέφερε 215 δισ. ευρώ στην οικονομία της Ιταλίας το 2023
Τουρκικός τουρισμός | Ρεκόρ αφίξεων το α' 4μηνο στην Αττάλεια
Πεζοπορικές ξεναγήσεις στο Βόλο από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο
Προβολή της Αθήνας και της Σκύρου σε γερμανόφωνο περιοδικό
Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων