Έρευνα Global Industry Analysts | Στα 792 δισ δολ. έως το 2026 η παγκόσμια αγορά επαγγελματικών ταξιδιών

23-03-22 | ΕΙΔΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Τα επαγγελματικά ταξίδια μπορούν να περιγραφούν ως τα εγχώρια ή διεθνή ταξίδια που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι για να παρακολουθήσουν διάφορες δραστηριότητες που σχετίζονται με τις επιχειρήσεις, όπως συναντήσεις, παρουσιάσεις προϊόντων, εμπορικές εκθέσεις και μάρκετινγκ εταιρειών για περαιτέρω βελτίωση των επιχειρηματικών προοπτικών.

Περιλαμβάνοντας εργασία, ψυχαγωγία, διαμονή και μεταφορά, τα επαγγελματικά ταξίδια συγκαταλέγονται στους σημαντικότερους συνεισφέροντες στην παγκόσμια οικονομία. Οι υπάλληλοι πολυεθνικών εταιρειών, συχνά ταξιδεύουν σε  διάφορες χώρες για επιχειρηματικούς σκοπούς και σκοπούς μάρκετινγκ. Υπάρχει μια ποικιλία πρακτορείων και ταξιδιωτικών εταιρειών στην αγορά που ανταποκρίνονται στις ανάγκες του κλάδου των επαγγελματικών ταξιδιών, που ανταγωνίζονται βάσει μέτρων ασφαλείας, χαρτοφυλακίων υπηρεσιών, κρατικών αδειών και τιμολόγησης.

Η ανάπτυξη των επαγγελματικών ταξιδιών έχει προσφέρει στους οργανισμούς τη δυνατότητα να διαχειρίζονται τις ταξιδιωτικές ανάγκες των υπαλλήλων τους χρησιμοποιώντας ταξιδιωτικά προγράμματα, υπηρεσίες και ηλεκτρονικά εργαλεία κρατήσεων που προσφέρονται από εταιρείες διαχείρισης ταξιδιών.

Εν μέσω της κρίσης του κορωνοϊού, το 2022 η παγκόσμια αγορά επαγγελματικών ταξιδιών που εκτιμάται σε 665,3 δις. δολάρια και προβλέπεται να φτάσει σε αναθεωρημένο μέγεθος 792 δις. δολαρίων μέχρι το 2026, αυξάνοντας με ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) 3% κατά την περίοδο ανάλυσης της Global Industry Analysts.

Το Food & Lodging, προβλέπεται να καταγράψει 3,7% CAGR και να φτάσει τα 446,6 δις. δολάρια μέχρι το τέλος της περιόδου ανάλυσης. Μετά από μια ενδελεχή ανάλυση των επιχειρηματικών επιπτώσεων της πανδημίας και της προκληθείσας οικονομικής κρίσης της, για την επόμενη 7ετή περίοδο η ανάπτυξη στον τομέα της Αναψυχής αναπροσαρμόζεται σε αναθεωρημένο CAGR 2,6%. 

Η αγορά των ΗΠΑ εκτιμάται στα 238,4 δις. δολάρια το 2022, ενώ η Κίνα προβλέπεται να φτάσει τα 48,8 δις. δολάρια έως το 2026

Το 2022, η αγορά επαγγελματικών ταξιδιών στις ΗΠΑ εκτιμάται σε 238,4 δις. δολάρια. Η Κίνα, η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο, προβλέπεται να φτάσει το αναμενόμενο μέγεθος της αγοράς των 48,8 δις. δολαρίων μέχρι το 2026, ακολουθώντας CAGR 5,1% κατά την περίοδο ανάλυσης. Μεταξύ των άλλων αξιοσημείωτων γεωγραφικών αγορών είναι η Ιαπωνία και ο Καναδάς, καθεμία από τις οποίες προβλέπεται να αναπτυχθούν κατά 2,2% και 3,1% αντίστοιχα κατά την περίοδο ανάλυσης. Εντός της Ευρώπης, η Γερμανία προβλέπεται να αναπτυχθεί σε περίπου 2,4% CAGR.

Η αγορά επαγγελματικών ταξιδιών παγκοσμίως τροφοδοτείται από παράγοντες όπως η παγκοσμιοποίηση των επιχειρηματικών λειτουργιών, η αυξανόμενη υιοθέτηση προηγμένων τεχνολογιών όπως η τεχνητή νοημοσύνη, το Διαδίκτυο των Πραγμάτων (IoT) και η αυξανόμενη διείσδυση του Διαδικτύου για εύκολη μετακίνηση και κρατήσεις. Η ανάπτυξη του κλάδου των επαγγελματικών ταξιδιών επηρεάζεται σημαντικά από το επίπεδο των επενδύσεων στη δημόσια και ιδιωτική ταξιδιωτική και τουριστική βιομηχανία.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι απαιτούνται σημαντικές επενδύσεις για την κατασκευή της απαιτούμενης υποδομής και εγκαταστάσεων για την επέκταση της χωρητικότητας, την παροχή βελτιωμένων υπηρεσιών και τη διατήρηση της υπάρχουσας υποδομής. Η παγκόσμια αγορά επαγγελματικών ταξιδιών, η οποία αυτή τη στιγμή διανύει τη χειρότερη φάση της λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, καθοδηγείται εδώ και χρόνια από πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη συναντήσεων, κινήτρων, συνεδρίων και εκδηλώσεων (MICE) και μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜΜΕ).

 Η παγκόσμια αγορά επαγγελματικών ταξιδιών επηρεάζεται σημαντικά από την εμφάνιση προηγμένων τεχνολογικών λύσεων που βοηθούν τους πράκτορες και τους πελάτες τους να κάνουν κράτηση για την πιο άνετη, οικονομική και αποτελεσματική επιλογή. Η τεχνητή νοημοσύνη (AI) από αυτή την άποψη έχει εξελιχθεί ως τελευταία τεχνολογία για να βοηθήσει στην αυτοματοποίηση της διαδικασίας και να εξαλείψει την ανάγκη φυσικής παρακολούθησης διαφόρων συναντήσεων ή εκδηλώσεων, κάτι που είναι κρίσιμο εν μέσω της τρέχουσας πανδημίας. Αν και οι προηγμένες τεχνολογίες όπως η τηλεδιάσκεψη μπορούν να αποδειχθούν απειλή, η αύξηση των επενδύσεων σε υποδομές και η ανάπτυξη της ταξιδιωτικής λιανικής αγοράς αναμένεται να στηρίξουν τον κλάδο των επαγγελματικών ταξιδιών.

Ο τομέας των μεταφορών θα φτάσει τα 122,7 δις. δολάρια έως το 2026

Στον τομέα των παγκόσμιων μεταφορών, οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Ιαπωνία, η Κίνα και η Ευρώπη θα οδηγήσουν το 1,3% CAGR που εκτιμάται για τον εν λόγω τομέα. Αυτές οι περιφερειακές αγορές που αντιστοιχούν σε συνδυασμένο μέγεθος αγοράς 93,2 δις. δολαρίων, θα φτάσουν σε προβλεπόμενο μέγεθος 101,9 δις. δολαρίων μέχρι το κλείσιμο της περιόδου ανάλυσης. Η Κίνα θα παραμείνει μεταξύ των ταχύτερα αναπτυσσόμενων σε αυτό το σύμπλεγμα περιφερειακών αγορών. Με επικεφαλής χώρες όπως η Αυστραλία, η Ινδία και η Νότια Κορέα, η αγορά στην Ασία-Ειρηνικό προβλέπεται να φτάσει τα 15,1 δις. δολάρια  μέχρι το έτος 2026, ενώ η Λατινική Αμερική θα επεκταθεί με CAGR 1,8% κατά την περίοδο ανάλυσης.

Σχετικά με την Global Industry Analysts, Inc. & StrategyR™

Η Global Industry Analysts, Inc., κορυφαία εταιρεία έρευνας αγοράς, εξυπηρετεί περισσότερους από 42.000 πελάτες από 36 χώρες, ενώ αναγνωρίζεται για την ακριβή πρόβλεψη των αγορών και των βιομηχανιών για περισσότερα από 33 χρόνια.

 

διαβάστε ακόμα

Η Χαβάη ψήφισε νόμο για τον περιορισμό των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων
Ο τουρισμός εισέφερε 215 δισ. ευρώ στην οικονομία της Ιταλίας το 2023
Τουρκικός τουρισμός | Ρεκόρ αφίξεων το α' 4μηνο στην Αττάλεια
Πεζοπορικές ξεναγήσεις στο Βόλο από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο
Προβολή της Αθήνας και της Σκύρου σε γερμανόφωνο περιοδικό
Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων