Βρετανία: Η απαίτηση εμβολιασμού θα προκαλέσει αναβολές στα νεανικά ταξίδια

31-03-21 | ΕΙΔΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Παρότι καταγράφεται μικρή αυξητική τάση στις κρατήσεις διακοπών απο νεαρές ηλικίες Βρετανών ταξιδιωτών για τους καλοκαιρινούς μήνες, οι συνολικές κρατήσεις παραμένουν κατά 50% χαμηλότερες σε σύγκριση την παραδοσιακή πορεία τους για την εποχή, σύμφωνα με την ιστοσελίδα που ειδικεύεται στα νεανικά ταξίδια, StudentUniverse.

Ο γενικός διευθυντής της StudentUniverse, Sam Willan δήλωσε στην Telegraph ότι είναι άδικο ότι οι ταξιδιώτες νεαρής ηλικίας, οι οποίοι κινδυνεύουν λιγότερο από τον κορωνοϊό, να είναι ανάμεσα στους τελευταίους που θα μπορούν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό, καθώς η προοπτική των εμβολιασμών θα τους αναγκάσουν να αναβάλλουν τις διακοπές τους.

Οι νεαρές ηλικίες έχουν χάσει πολλές ελευθερίες τους τον περασμένο δωδεκάμηνο προκειμένου να συμβάλλουν στην ασφάλεια του γενικού πληθυσμού, δήλωσε ο κ. Willan, και παρόλ’ αυτά θα αδικηθούν αν δεν είναι σε θέση να ταξιδέψουν την ίδια στιγμή με άλλες ομάδες του πληθυσμού.

Για αυτό το λόγο, πρόσθεσε, η βρετανική κυβέρνηση πρέπει να αναπτύξει ένα δίκαιο ταξιδιωτικό σχεδιασμό για όλους, εμβολιασμένους ή μη, μόλις ξεκινήσουν τα διεθνή ταξίδια το Μάιο. Εξέφρασε δε την ελπίδα ότι θα υπάρξουν πιο ξεκάθαρες οδηγίες κατά τις ανακοινώσεις του Βρετανού πρωθυπουργού, Μπόρις Τζόνσον, που έχουν προγραμματιστεί για τις 5 Απριλίου.

διαβάστε ακόμα

Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή
Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia
ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας
«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι
In –Edit, Φεστιβάλ Μουσικών Ταινιών στη Θεσσαλονίκη
Ανακαίνιση του κτηρίου της πρώην Φοιτητικής Εστίας του Παντείου - λειτούργησε αρχικά ως ξενοδοχείο
Αδελφοποίηση του δήμου Αίγινας με τον δήμο Tarpon Springs στη Φλόριντα
Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας